Menu

Jaki prezent dla dziewczyny, która zakłada jednoosobową działalność i startuje ze sklepem online (budżet do 500 zł)?

P
PrezencikZSensem
2026-04-09 17:47
Szukam prezentu dla dziewczyny na najbliższe tygodnie, bo właśnie zakłada jednoosobową działalność gospodarczą i jest na etapie uruchamiania pierwszego sklepu internetowego. Ma 28 lat, pracuje w branży beauty i równolegle dopina formalności, pierwsze umowy z dostawcami oraz logistykę wysyłek. Budżet mam do 500 zł i zależy mi, żeby to było coś sensownego, a nie kolejny gadżet, który wyląduje w szufladzie. Ona jest raczej minimalistką, nie lubi bibelotów i unika rzeczy “na pokaz”. Nie pije alkoholu i ma wrażliwość na intensywne zapachy, więc wolałbym nie iść w takie kierunki. Prezent potrzebuję kupić w ciągu 7–10 dni, bo widzimy się wtedy w Warszawie. Co byście polecili jako prezent dla niej w takiej sytuacji?
Odpowiedzi (1)
M
MalyBudzet
2026-04-09 18:05
Fajnie, że chcesz jej dać coś, co realnie pomoże na starcie, bo przy sklepie online jest masa drobnych rzeczy, które potrafią zjeść czas i nerwy. Ja bym najpierw ustalił, czy ona bardziej walczy teraz z organizacją wysyłek, czy z dopinaniem sklepu od strony contentu i zdjęć produktów. Jeśli logistyka, to często super sprawdza się porządna drukarka do etykiet albo zapas sensownych materiałów do pakowania (kartony w jej rozmiarach, taśmy, papier, naklejki) – to brzmi nudno, ale potem codziennie się przydaje. Jeśli bardziej strona wizualna, to dobry ring light albo proste tło/akcesoria do zdjęć potrafią podnieść jakość ujęć bez kombinowania. Można też pójść w coś “odciążającego” jak opłacenie na parę miesięcy narzędzia, z którego i tak będzie korzystać (np. fakturowanie, integracje wysyłek), tylko tu jest ryzyko, że już ma wybrane. No i czasem najlepszym prezentem jest po prostu dzień “bez spraw”, typu bon na masaż/SPA, bo start działalności to maraton. A ona już ma coś kupione pod sklep (sprzęt do pakowania, lampę, tło) czy dopiero kompletuje od zera?