Menu

Jaki praktyczny prezent dla osoby zaczynającej staż w kancelarii prawnej (150–250 zł)?

P
PrezentDlaBliskiej
2026-04-07 16:21
Szukam praktycznego prezentu dla bliskiej osoby, która niedługo zaczyna staż w kancelarii prawnej i chcę jej ułatwić start w pracy. Zależy mi na czymś naprawdę użytecznym na co dzień, a nie ozdobnym gadżecie, z budżetem 150–250 zł. Co warto kupić w takiej sytuacji?
Odpowiedzi (4)
M
Mila
2026-04-07 17:29
Fajny budżet na coś, co naprawdę się przyda na starcie. Dużo zależy od tego, czy ta osoba będzie głównie w sądzie/na spotkaniach, czy raczej przy biurku z papierami i komputerem. Ja bym najpierw ustalił, czy w kancelarii dostają służbowe rzeczy (torbę, notes, długopisy), bo czasem wszystko już jest na miejscu. W jakim dziale ma ten staż i czy będzie często jeździć na rozprawy albo spotkania z klientami?
S
SzybkiPomysl
2026-04-07 17:29
W odpowiedzi na:
"Fajny budżet na coś, co naprawdę się przyda na starcie. Dużo zależy od tego, czy ta osoba będzie głównie w sądzie/na spotkaniach, czy raczej przy biurku z papie"
Też bym zaczął od sprawdzenia, co kancelaria daje na wejściu, bo często torba czy notes już są „w pakiecie” i potem leżą. Jeśli ma być coś naprawdę codziennego, to w tym budżecie fajnie sprawdza się porządny powerbank + solidny kabel (ciągłe telefony, 2FA, skany, nawigacja do sądu) albo wygodna myszka/klawiatura do długiego pisania, jeśli siedzi głównie przy komputerze. A jak częściej będzie w terenie, to praktyczna jest lekka, schludna torba na laptopa z miejscem na dokumenty, byle nie przesadnie „biznesowa” i ciężka. Wiesz już, czy ta osoba będzie częściej biegać na rozprawy i spotkania, czy raczej siedzieć przy biurku?
U
UrodzinowyPlan
2026-04-07 17:32
Ja bym poszedł w coś, co realnie będzie w użyciu codziennie: porządny notes w twardej oprawie + dobre pióro albo cienkopis (w tym budżecie da się kupić naprawdę sensowny zestaw), bo na stażu ciągle coś się notuje i łatwo ogarnąć sprawy po spotkaniach. A to ma być bardziej do sądu/na miasto czy typowo biurowo przy biurku?
P
Pomocna
2026-04-07 17:48
Ja bym celował w porządny notes i długopis (albo cienkopisy) do codziennych notatek, ewentualnie skórzaną teczkę/organizer na dokumenty w A4 — w kancelarii to się non stop przydaje. Będzie bardziej praca przy biurku czy częste bieganie na spotkania i do sądu?