Menu

Jaki prezent do 300 zł dla dziewczyny, która zaczęła biegać i szykuje się do pierwszego półmaratonu?

B
BoxPelnyRadosci
2026-04-03 19:10
Szukam prezentu dla dziewczyny, która od około 3 miesięcy regularnie biega i właśnie weszła w plan przygotowań do pierwszego półmaratonu. Pracuje w agencji marketingowej na B2B i po pracy najczęściej trenuje 3–4 razy w tygodniu, głównie wieczorami w mieście. Ma już podstawowe buty do biegania i proste ubrania sportowe, więc nie chcę kupić czegoś, co będzie dublem. Zależy mi na czymś praktycznym, ale jednocześnie nie przesadnie „gadżeciarskim”, bo nie lubi mieć dużo rzeczy. Budżet to maksymalnie 300 zł i najlepiej gdybym mógł to kupić na fakturę, bo prowadzę jednoosobową działalność. Jej urodziny są niedługo, a start w półmaratonie planuje na czerwiec 2026, więc chciałbym, żeby prezent pasował do tego etapu przygotowań. Co w takiej sytuacji byłoby trafionym prezentem, który realnie się przyda i nie powtórzy tego, co już ma?
Odpowiedzi (2)
R
RecznyAkcent
2026-04-03 20:14
Przy budżecie 300 zł łatwo wpaść w „gadżet”, który okaże się dublem albo nie podejdzie rozmiarem, więc z ubraniami i kolejnymi butami faktycznie bym uważał. Jeśli biega wieczorami po mieście, to bardziej praktyczne bywają rzeczy typu porządna lampka/czołówka do biegania albo coś odblaskowego, bo to realnie poprawia komfort i bezpieczeństwo, a rzadziej się dubluje. Druga opcja to pas/nerka biegowa na telefon i klucze albo softflask na dłuższe wybiegania — małe, a robi różnicę przy półmaratonie. Ona trenuje bardziej „na rekord” i analizuje treningi, czy biega dla przyjemności i po prostu chce wygodę?
Z
ZlotySrodek
2026-04-03 20:33
Przy takim bieganiu 3–4 razy w tygodniu wieczorami fajnym prezentem do 300 zł jest dobra czołówka z porządnym światłem i wygodnym paskiem – w mieście od razu czuje się różnicę. Alternatywnie sprawdza się pas/belt na telefon i żele, żeby nie latać z nim w dłoni, albo porządne skarpety biegowe (takie, które serio nie obcierają). Jeśli chcesz coś „pod półmaraton”, to też miły gest: kilka żeli/izotoników do przetestowania na treningach. Biega bardziej po oświetlonych ulicach czy zdarza jej się zahaczać o ciemniejsze parki/ścieżki?