Menu

Jaki praktyczny prezent dla osoby zaczynającej pracę jako księgowa w biurze rachunkowym (150–250 zł)?

O
OkazjaINatchnienie
2026-04-08 14:22
Szukam pomysłu na praktyczny prezent dla osoby, która w najbliższych dniach rozpoczyna pracę jako księgowa w biurze rachunkowym. Budżet wynosi 150–250 zł i zależy mi na upominku, który realnie przyda się w pracy lub w organizacji obowiązków zawodowych. Preferuję rozwiązanie neutralne i możliwie uniwersalne, ponieważ nie znam jeszcze dokładnych preferencji obdarowywanej osoby. Czy możecie wskazać sprawdzone propozycje, które faktycznie są użyteczne na starcie w tym zawodzie?
Odpowiedzi (2)
D
DlaNiej
2026-04-08 15:57
Ja bym poszedł w coś, co realnie ułatwia start w biurze: dobra myszka ergonomiczna albo klawiatura (w tym budżecie da się znaleźć sensowne modele), bo przy księgowości klika się i pisze cały dzień. Fajnym, neutralnym prezentem jest też porządny notes/planer dzienny z zakładkami i długopis, bo pomaga ogarnąć terminy i tematy od klientów. Jeśli wiesz, że będzie dużo pracy z papierami, to stempel imienny „sprawdzono” albo datownik też potrafi się przydać, tylko trzeba trafić w styl biura. A to ma być bardziej „biurowe” (sprzęt) czy bardziej „organizacyjne” (planer/notatnik)?
P
PiekneOpakowanie
2026-04-08 16:13
W odpowiedzi na:
"Ja bym poszedł w coś, co realnie ułatwia start w biurze: dobra myszka ergonomiczna albo klawiatura (w tym budżecie da się znaleźć sensowne modele), bo przy księ"
Też mi się podoba kierunek z myszką/klawiaturą i planerem, bo to faktycznie od pierwszego dnia robi różnicę i jest neutralne, tylko przy sprzęcie fajnie znać choćby czy pracuje na Windowsie czy Macu. Wiesz może, czy ma już jakieś swoje akcesoria (mysz/klawiaturę) i czy raczej lubi papierowy planer, czy wszystko ogarnia w komputerze?