Menu

Jaki prezent na imieniny dla teściowej, która prowadzi własną kwiaciarnię, zamiast pieniędzy?

P
PrezentNaImieniny
2026-04-15 21:15
Szukam pomysłu na prezent na imieniny dla teściowej, bo w tym roku chciałbym dać jej coś bardziej osobistego niż kopertę. Prowadzi od kilku lat małą kwiaciarnię jako jednoosobową działalność i większość dnia spędza w pracy, więc zależy mi, żeby prezent pasował do jej stylu życia. To osoba praktyczna, ale jednocześnie lubi ładne, dopracowane rzeczy i nie przepada za przypadkowymi ozdobami. Imieniny będą obchodzone w gronie rodziny, raczej kameralnie, bez dużej imprezy, więc nie chodzi o jakiś bardzo oficjalny upominek. Budżet mam mniej więcej 200-250 zł i wolałbym nie wręczać gotówki ani bonu podarunkowego. Ma 56 lat, gust raczej klasyczny i zwykle sama sobie kupuje to, czego potrzebuje, dlatego trudno mi wymyślić coś trafionego. Co według was można dać na imieniny w takiej sytuacji, żeby nie było ani zbyt banalne, ani zbyt zobowiązujące?
Odpowiedzi (1)
K
KawaIKsiazka
2026-04-15 22:44
Ja bym poszedł w coś eleganckiego i praktycznego do pracy, np. porządny skórzany notes/kalendarz, dobre pióro albo estetyczny organizer na ladę, bo to się naprawdę przydaje i nie wygląda jak przypadkowy bibelot. Jeśli chcesz, żeby prezent był bardziej osobisty, możesz dorzucić coś z grawerem albo w jej ulubionym stylu kolorystycznym — wiesz może, czy lubi bardziej klasykę czy nowocześniejsze rzeczy?