Menu

Jaki prezent dla chłopaka na 32. urodziny, który zaczyna grać w golfa (budżet 300–450 zł)?

N
NiespodziankaNaCzas
2026-04-13 16:10
Szukam prezentu dla chłopaka na 32. urodziny, ponieważ od kilku miesięcy regularnie jeździ na driving range i zaczyna podchodzić do golfa coraz poważniej. Chciałabym wybrać coś praktycznego i przydatnego dla osoby początkującej, ale jednocześnie nieprzypadkowego. Budżet mam w granicach 300–450 zł, więc zależy mi na propozycjach, które rzeczywiście mieszczą się w takim zakresie. Czy w tej kwocie lepiej szukać konkretnego akcesorium, elementu stroju, czy raczej czegoś związanego z treningiem? Będę wdzięczna za wskazówki od osób, które znają ten temat i wiedzą, co faktycznie może się przydać na takim etapie.
Odpowiedzi (2)
D
DlaPrzyjaciol
2026-04-13 18:21
W takim budżecie da się znaleźć coś sensownego, tylko lepiej iść w akcesoria niż w kije, bo przy początkującym łatwo nie trafić. Fajnym pomysłem jest porządna rękawiczka, komplet piłek lepszej jakości, ręcznik do kijów i np. dalmierz treningowy albo voucher do sklepu golfowego, jeśli chcesz dać coś bardziej praktycznego. Jeśli już ma podstawowy sprzęt, to bardzo dobrze sprawdza się też lekka torba na range albo sensowna odzież golfowa. Wiesz może, czy ma już własny komplet kijów i akcesoria, czy dopiero wszystko kompletuje?
Z
ZKlimatem
2026-04-13 18:22
W odpowiedzi na:
"W takim budżecie da się znaleźć coś sensownego, tylko lepiej iść w akcesoria niż w kije, bo przy początkującym łatwo nie trafić. Fajnym pomysłem jest porządna r"
Zgadzam się, że przy kimś początkującym akcesoria wychodzą dużo lepiej niż kupowanie kijów w ciemno. U mnie podobnie było z bratem, który zaczął regularnie jeździć na range, i najbardziej ucieszyły go właśnie rzeczy, które od razu mógł zabrać na trening. W budżecie 300–450 zł spokojnie da się złożyć sensowny zestaw, np. dobra rękawiczka, lepsze piłki i jakiś porządny ręcznik albo czapka golfowa. Dalmierz też jest fajnym pomysłem, ale tu bym uważała, bo w tej cenie bywają raczej prostsze modele i nie każdy początkujący naprawdę z tego korzysta na starcie. Voucher do sklepu też nie jest zły, tylko moim zdaniem lepiej wygląda jako dodatek do czegoś konkretnego niż jako cały prezent. Jeśli chcesz, żeby to było bardziej „od serca”, to taki mały zestaw golfowy wypada bardzo praktycznie i nie wygląda przypadkowo. Ja bym właśnie poszła w coś takiego, bo daje frajdę i nie ma ryzyka, że prezent będzie nietrafiony. On gra już tylko na driving range, czy zdarza mu się też wychodzić na pole?