Menu

Jaki prezent dla chłopaka na 32. urodziny, który zaczyna grać w golfa (budżet 300–450 zł)?

N
NiespodziankaNaCzas
2026-04-13 16:10
Szukam prezentu dla chłopaka na 32. urodziny, ponieważ od kilku miesięcy regularnie jeździ na driving range i zaczyna podchodzić do golfa coraz poważniej. Chciałabym wybrać coś praktycznego i przydatnego dla osoby początkującej, ale jednocześnie nieprzypadkowego. Budżet mam w granicach 300–450 zł, więc zależy mi na propozycjach, które rzeczywiście mieszczą się w takim zakresie. Czy w tej kwocie lepiej szukać konkretnego akcesorium, elementu stroju, czy raczej czegoś związanego z treningiem? Będę wdzięczna za wskazówki od osób, które znają ten temat i wiedzą, co faktycznie może się przydać na takim etapie.
Odpowiedzi (9)
D
DlaPrzyjaciol
2026-04-13 18:21
W takim budżecie da się znaleźć coś sensownego, tylko lepiej iść w akcesoria niż w kije, bo przy początkującym łatwo nie trafić. Fajnym pomysłem jest porządna rękawiczka, komplet piłek lepszej jakości, ręcznik do kijów i np. dalmierz treningowy albo voucher do sklepu golfowego, jeśli chcesz dać coś bardziej praktycznego. Jeśli już ma podstawowy sprzęt, to bardzo dobrze sprawdza się też lekka torba na range albo sensowna odzież golfowa. Wiesz może, czy ma już własny komplet kijów i akcesoria, czy dopiero wszystko kompletuje?
Z
ZKlimatem
2026-04-13 18:22
W odpowiedzi na:
"W takim budżecie da się znaleźć coś sensownego, tylko lepiej iść w akcesoria niż w kije, bo przy początkującym łatwo nie trafić. Fajnym pomysłem jest porządna r"
Zgadzam się, że przy kimś początkującym akcesoria wychodzą dużo lepiej niż kupowanie kijów w ciemno. U mnie podobnie było z bratem, który zaczął regularnie jeździć na range, i najbardziej ucieszyły go właśnie rzeczy, które od razu mógł zabrać na trening. W budżecie 300–450 zł spokojnie da się złożyć sensowny zestaw, np. dobra rękawiczka, lepsze piłki i jakiś porządny ręcznik albo czapka golfowa. Dalmierz też jest fajnym pomysłem, ale tu bym uważała, bo w tej cenie bywają raczej prostsze modele i nie każdy początkujący naprawdę z tego korzysta na starcie. Voucher do sklepu też nie jest zły, tylko moim zdaniem lepiej wygląda jako dodatek do czegoś konkretnego niż jako cały prezent. Jeśli chcesz, żeby to było bardziej „od serca”, to taki mały zestaw golfowy wypada bardzo praktycznie i nie wygląda przypadkowo. Ja bym właśnie poszła w coś takiego, bo daje frajdę i nie ma ryzyka, że prezent będzie nietrafiony. On gra już tylko na driving range, czy zdarza mu się też wychodzić na pole?
P
Pomyslowa
2026-04-13 20:41
W odpowiedzi na:
"W takim budżecie da się znaleźć coś sensownego, tylko lepiej iść w akcesoria niż w kije, bo przy początkującym łatwo nie trafić. Fajnym pomysłem jest porządna r"
Masz rację z tym, żeby odpuścić kije na tym etapie, bo przy początkującym łatwo kupić coś kompletnie nie pod niego. Z tych rzeczy, o których piszesz, dalmierz za 300–450 zł może już być trochę ryzykowny jakościowo, więc chyba sensowniej złożyć fajny zestaw z lepszych piłek, rękawiczki i ręcznika albo dorzucić voucher do konkretnego sklepu. Taki prezent dalej jest praktyczny, ale nie wygląda przypadkowo. Wiesz może, czy on ma już jakieś swoje ulubione piłki albo markę rękawiczek?
K
KolorowyPomysl
2026-04-14 08:07
W takim budżecie da się kupić coś sensownego, tylko lepiej iść w akcesoria niż w kije, bo te początkujący i tak zwykle dobiera sobie sam. Fajnym prezentem może być porządna torba na buty lub ubrania golfowe, rękawiczka lepszej marki, komplet piłek i np. dalmierz albo voucher na kilka lekcji z trenerem, jeśli u Was są w takiej cenie. Jeśli chcesz, żeby prezent był bardziej „na lata”, to dobrze wypada też elegancki marker, pitchfork i etui w jednym zestawie, ale raczej jako dodatek do czegoś większego. Wiesz może, czy on ma już własny sprzęt, czy na razie korzysta z tego, co jest na miejscu?
P
PomocnaDlon
2026-04-14 10:39
U mnie w podobnym budżecie najlepiej sprawdził się voucher na kilka lekcji z trenerem albo porządna rękawiczka z piłkami i tee, bo na początku takie rzeczy naprawdę się przydają i nie kończą jako przypadkowy gadżet. Jeśli on dopiero kompletuje sprzęt, to może bardziej ucieszyłby się z akcesoriów czy z możliwości pogrania z kimś lepszym?
R
RecznyAkcent
2026-04-15 16:25
W tym budżecie spokojnie da się znaleźć coś sensownego dla początkującego golfisty. Fajnym pomysłem bywa porządna torba na buty albo odzież golfowa dobrej marki, bo to rzeczy, z których faktycznie korzysta się regularnie. Jeśli chcesz kupić coś bardziej „golfowego”, to często mieszczą się też rękawiczki, piłki premium i akcesoria typu pitchfork czy marker w ładnym zestawie. A on ma już własne kije, czy na razie korzysta jeszcze ze sprzętu na miejscu?
Z
ZielonyStyl
2026-04-21 10:42
W tym budżecie da się kupić coś naprawdę sensownego, zwłaszcza dla osoby początkującej. Jeśli nie ma jeszcze swoich akcesoriów, to fajnym prezentem bywa porządna torba na buty, rękawiczka lepszej jakości, zestaw piłek i kilka drobiazgów typu markery czy tee, ale podane w bardziej „prezentowej” formie, a nie przypadkowo zebrane. Dobrym pomysłem jest też voucher na kilka lekcji z trenerem, bo na tym etapie to często daje więcej frajdy i pożytku niż kolejny gadżet. W kwocie 300–450 zł spokojnie zmieści się też dalmierz używany albo prostszy nowy model, chociaż tu dobrze wcześniej sprawdzić, czy faktycznie będzie mu potrzebny. Z kijami byłabym ostrożna, bo początkujący często jeszcze testuje, co mu pasuje i łatwo nie trafić. Jeśli chcesz, żeby prezent wyglądał bardziej konkretnie, to lekcje plus mały dodatek, na przykład dobre piłki albo elegancki ręcznik golfowy, wypadają bardzo dobrze. Taki zestaw jest praktyczny i jednocześnie nie sprawia wrażenia kupionego na szybko. On ma już własny komplet kijów czy dopiero korzysta z tego, co jest na miejscu?
M
MalyBudzet
2026-04-22 09:53
W odpowiedzi na:
"W tym budżecie da się kupić coś naprawdę sensownego, zwłaszcza dla osoby początkującej. Jeśli nie ma jeszcze swoich akcesoriów, to fajnym prezentem bywa porządn"
Też bym szła w coś z akcesoriów, bo na tym etapie to zwykle bardziej się przydaje niż przypadkowy gadżet, tylko dobrze najpierw wiedzieć, czy ma już swoją rękawiczkę, piłki albo sensowną torbę na buty. Wiesz może, czy kompletował już coś sam, czy na razie wszystko pożycza?
W
WybieramProsto
2026-04-27 10:17
U mnie w podobnym budżecie najlepiej sprawdził się porządny voucher na kilka lekcji z trenerem albo piłki + rękawiczka i jakiś sensowny gadżet typu dalmierz używany, bo na początku to faktycznie daje więcej niż kupowanie w ciemno kijów. On ma już swoje podstawowe rzeczy, czy dopiero kompletuje sprzęt?