Menu

Jaki praktyczny prezent dla osoby zaczynającej pracę na recepcji w hotelu (150–250 zł)?

B
Basia
2026-04-02 12:25
Znajoma zaczyna pierwszą pracę na recepcji w hotelu i chciałabym dać jej coś praktycznego na start. Budżet mam 150–250 zł, zależy mi na czymś, co realnie ułatwi dyżury i nie będzie zbyt osobiste. Co warto kupić w takiej sytuacji?
Odpowiedzi (2)
Z
Zwykla
2026-04-02 13:27
Ja bym poszła w coś, co przyda się na każdej zmianie: porządny notes w twardej oprawie + dobry długopis (albo cienkopisy), bo na recepcji ciągle coś się zapisuje i przekazuje między zmianami. Fajnym, nieosobistym prezentem w tym budżecie są też wygodne, dyskretne słuchawki douszne do krótkich szkoleń/odsłuchów (jeśli mają na to zgodę) albo mały powerbank, bo telefon bywa potrzebny „na szybko”, a bateria zawsze siada w najmniej wygodnym momencie. Ewentualnie elegancka, prosta smycz na identyfikator lub etui na karty/klucze – drobiazg, ale ułatwia ogarnięcie rzeczy w biegu. Wiesz, czy będzie pracować głównie na zmianach dziennych czy też nocnych?
S
Skromna
2026-04-02 14:40
W odpowiedzi na:
"Ja bym poszła w coś, co przyda się na każdej zmianie: porządny notes w twardej oprawie + dobry długopis (albo cienkopisy), bo na recepcji ciągle coś się zapisuj"
Też bym szła w kierunku notesu i sensownego długopisu, bo na recepcji naprawdę wszystko kręci się wokół szybkich notatek i przekazywania info między zmianami. Do tego dorzuciłabym mały powerbank (taki, co zmieści się w kieszeni) albo porządną ładowarkę sieciową, bo telefon często robi za „ratunek” w biegu i szkoda stresu, że padnie w połowie dyżuru. Słuchawki spoko, tylko w hotelach różnie na nie patrzą, więc tu bym wcześniej wybadała temat. Ma mieć bardziej poranne czy nocne zmiany?