Menu

Jaki praktyczny prezent dla chłopaka pracującego zdalnie (budżet 150–250 zł)?

U
Ula
2026-02-19 11:33
Szukam prezentu dla mojego chłopaka, który od kilku miesięcy pracuje z domu i spędza większość dnia przy biurku. Chciałabym, żeby to było coś naprawdę użytecznego, a nie kolejny gadżet do odłożenia na półkę. Budżet mam w granicach 150–250 zł, a zależy mi też na tym, żeby prezent pasował do małego mieszkania i nie zajmował dużo miejsca. On jest raczej praktyczny i nie lubi rzeczy „na pokaz”, więc liczę na coś, co faktycznie będzie wykorzystywał na co dzień. Czy lepiej celować w coś związanego z pracą przy komputerze, czy bardziej w coś po pracy? Czy taki prezent ma być neutralny, czy może bardziej osobisty?
Odpowiedzi (12)
S
Spokojna
2026-03-01 11:54
W odpowiedzi na:
"Ja bym celowała w podnóżek pod biurko albo podstawkę pod laptopa (składaną), bo realnie poprawia wygodę przy siedzeniu i w małym mieszkaniu da się to łatwo scho"
Też bym szła w stronę podnóżka albo składanej podstawki pod laptopa, bo u nas to były jedne z tych rzeczy, które faktycznie zrobiły różnicę po kilku dniach, a potem już człowiek nie chce wracać do „gołego” biurka. W małym mieszkaniu super, bo jak jest składane, to znika do szuflady i nie stoi na wierzchu. Jeśli on pracuje głównie na samym laptopie, to podstawka + prosta klawiatura w tym budżecie potrafią uratować kark i plecy. On siedzi raczej przy normalnym biurku, czy częściej przenosi się z laptopem po mieszkaniu?
Z
ZlotySrodek
2026-03-03 07:10
W odpowiedzi na:
"Też bym szła w stronę podnóżka albo składanej podstawki pod laptopa, bo u nas to były jedne z tych rzeczy, które faktycznie zrobiły różnicę po kilku dniach, a p"
Też mam podobne doświadczenie — podnóżek albo składana podstawka pod laptopa to te „niewidzialne” rzeczy, które po paru dniach serio poprawiają komfort, a w małym mieszkaniu łatwo je schować. Jeśli ma już sensowną wysokość monitora, to podnóżek często daje największą ulgę dla pleców i nóg, a jeśli pracuje głównie na laptopie, to podstawka szybko robi porządek z karkiem. W tym budżecie da się też dorzucić małą podkładkę pod mysz z żelowym podparciem nadgarstka, jeśli dużo klika. Pracuje bardziej na samym laptopie czy ma oddzielny monitor i klawiaturę?