Menu

Jaki praktyczny prezent dla osoby zaczynającej pracę jako młodsza analityczka danych w firmie IT (150–250 zł)?

Z
ZestawDlaNiej
2026-05-11 12:37
Szukam praktycznego prezentu dla koleżanki, która niedługo zaczyna pierwszą pracę jako młodsza analityczka danych w firmie IT i chciałabym kupić jej coś naprawdę przydatnego. Będzie pracować hybrydowo, więc zależy mi na czymś, co sprawdzi się zarówno przy biurku, jak i w codziennym dojeżdżaniu do biura, a budżet mam w granicach 150–250 zł. Nie chcę iść w ozdoby ani śmieszne gadżety, tylko w prezent, który faktycznie może się przydać na starcie w nowym miejscu. Lepiej szukać czegoś bardziej związanego z organizacją pracy? Czy lepiej postawić na coś uniwersalnego do codziennego używania?
Odpowiedzi (2)
W
Wpadam
2026-05-11 15:12
Ja bym poszedł w porządny plecak na laptopa albo ergonomiczną myszkę bezprzewodową, bo to faktycznie przydaje się i w domu, i przy dojazdach do biura. Jeśli ma już taki sprzęt, to może dobre słuchawki z ANC do pracy w open space?
S
SwiatecznyBlask
2026-05-11 18:31
W tym budżecie da się już kupić coś sensownego, ale sporo zależy od tego, jak już ma ogarnięte stanowisko i dojazdy. Jeśli ma służbowy laptop i pracę hybrydową, to praktyczny może być porządny plecak na laptopa, dobra myszka bezprzewodowa albo kompaktowa stacja/hub do podpinania sprzętu. Jak chcesz trafić naprawdę użytecznie, to dobrze byłoby wiedzieć, czy bardziej brakuje jej czegoś do biurka, czy raczej czegoś do noszenia na co dzień. Czy wiesz, czy firma daje jej sprzęt, czy raczej sama będzie kompletować akcesoria?