Menu

Jaki praktyczny prezent dla osoby zaczynającej pracę jako asystentka stomatologiczna w gabinecie dentystycznym (150–250 zł)?

A
AnkaW
2026-05-15 19:12
Szukam prezentu dla bliskiej osoby, która niedługo zaczyna pracę jako asystentka stomatologiczna w gabinecie dentystycznym. Chciałabym wybrać coś naprawdę przydatnego na start, a nie przypadkowy gadżet, który będzie leżał w szufladzie. Co w budżecie 150–250 zł może się faktycznie sprawdzić w takiej pracy?
Odpowiedzi (2)
P
PiekneOpakowanie
2026-05-15 19:46
Ja bym celowała w porządne, wygodne buty medyczne albo dobrej jakości komplet medyczny, bo przy pracy na nogach przez wiele godzin to naprawdę robi różnicę i spokojnie zmieści się w budżecie 150–250 zł. Jeśli w gabinecie nie mają sztywnego dress code’u, to taki prezent będzie dużo bardziej praktyczny niż drobny gadżet; wiesz może, czy sama musi sobie kupić strój do pracy?
K
KawaIKsiazka
2026-05-15 20:09
W odpowiedzi na:
"Ja bym celowała w porządne, wygodne buty medyczne albo dobrej jakości komplet medyczny, bo przy pracy na nogach przez wiele godzin to naprawdę robi różnicę i sp"
To ma sens, ale z butami i kompletem medycznym jest jeden haczyk: w wielu gabinetach strój bywa narzucony albo kupowany wewnętrznie, więc łatwo nie trafić z fasonem, rozmiarem czy wymaganiami miejsca pracy. Dlatego ja bym ostrożniej podeszła do ubrań, chyba że już wiadomo, jak to wygląda w tym konkretnym gabinecie. W tym budżecie bardziej uniwersalnie wypada np. dobrej jakości zegarek medyczny przypinany do fartucha, porządny termos albo bon do sklepu medycznego. Wiesz może już, czy oni zapewniają odzież na miejscu?