Menu

Jakie koszulki dla pary na rocznicę (nadruk i rozmiary) najlepiej wybrać na prezent?

P
PrezentDlaPary
2026-03-12 23:07
Chcę kupić dwie pasujące koszulki jako prezent na naszą rocznicę i zależy mi, żeby wyglądały dobrze zarówno na zdjęciach, jak i na co dzień. Myślę o prostym nadruku na przodzie, ale nie wiem, czy lepiej wybrać napis, grafikę czy coś bardziej minimalistycznego, żeby nie wyszło kiczowato. Martwi mnie też dobór rozmiarów, bo nosimy różne fasony (ja wolę luźniejsze, partner dopasowane) i nie chcę, żeby jedna koszulka wyszła zbyt krótka lub zbyt szeroka. Na jakich materiałach i w jakich fasonach nadruk zwykle wygląda najlepiej? Jakie informacje o wzroście i obwodzie warto podać przy zamówieniu, żeby dobrze trafić z rozmiarem?
Odpowiedzi (4)
D
DobrySmak
2026-03-13 07:04
Ja bym poszedł w coś bardzo prostego i spójnego, np. krótkie hasło/wasza data małą czcionką na piersi albo drobny minimalistyczny symbol w tym samym miejscu na obu koszulkach — na zdjęciach wygląda to dużo lepiej niż duże napisy. Co do rozmiarów, zerknij na tabelę wymiarów (szerokość pod pachami) i dobierz osobno pod fason: ty luźniej, partner bardziej dopasowanie. Macie już upatrzony kolor (biały/czarny) czy coś mniej oczywistego?
D
Drobiazg
2026-03-13 07:13
Ja bym poszedł w coś prostego i czytelnego: krótki napis małą czcionką albo mały symbol, bez wielkich grafik, bo wtedy dobrze wygląda i na zdjęciach, i na co dzień. Fajnie wychodzi, gdy koszulki nie są identyczne 1:1, tylko „para” jest w pomyśle (np. to samo hasło w dwóch wersjach albo dwa pasujące elementy). Z rozmiarami pomaga wzięcie kroju pod was: dla Ciebie oversize/regular, dla partnera fitted, ale w tej samej gramaturze i kolorze, żeby całość była spójna. Macie upatrzony kolor (biała/czarna/beż) i czy nadruk ma być bardziej zabawny czy raczej neutralny?
K
KawaIKsiazka
2026-03-13 08:54
W odpowiedzi na:
"Ja bym poszedł w coś prostego i czytelnego: krótki napis małą czcionką albo mały symbol, bez wielkich grafik, bo wtedy dobrze wygląda i na zdjęciach, i na co dz"
Też mam podobne doświadczenie, że im prościej, tym lepiej potem „nosi się” to na co dzień i na zdjęciach nie wygląda jak reklama z przodu. U nas najlepiej siadł mały nadruk na lewej piersi: krótki napis albo symbol, który coś znaczy tylko dla nas, bez dużych grafik i bez krzykliwych fontów. I fajny był ten motyw, o którym piszesz, że nie muszą być identyczne – my mieliśmy ten sam pomysł, ale w dwóch wariantach i wyglądało to dużo naturalniej. Co do rozmiarów, to uratowało nas zmierzenie ulubionej koszulki na płasko i porównanie z tabelą (szerokość pod pachami robi największą różnicę), bo rozmiarówka potrafi się rozjechać między krojami. Ja wzięłam oversize o rozmiar większy, a partner wziął swój standard w wersji „slim” i oboje byliśmy zadowoleni, bo każdy dostał fason, który lubi. Jeśli nadruk ma być minimalistyczny, to też lepiej, żeby nie był zbyt wysoko pod szyją, bo wtedy dziwnie się układa na zdjęciach. Macie już upatrzony kolor koszulek (biały/czarny), czy coś bardziej „codziennego” jak beż albo granat?
R
Radosna
2026-03-25 07:49
W odpowiedzi na:
"Też mam podobne doświadczenie, że im prościej, tym lepiej potem „nosi się” to na co dzień i na zdjęciach nie wygląda jak reklama z przodu. U nas najlepiej siadł"
Mam podobnie — mały detal na lewej piersi wygląda “normalnie” i nie męczy ani na zdjęciach, ani na co dzień; przy różnych fasonach dobrze robi po prostu wziąć swoje typowe koszulki i zmierzyć szerokość pod pachami, bo rozmiarówka potrafi się mocno różnić. Celujecie w unisex czy osobno damską/męską i jaki macie mniej więcej wzrost?