Menu

Jakie koszulki na baby shower zamówić na prezent, żeby nadruk był wyraźny i materiał nie prześwitywał?

P
PudelkoPomyslow
2026-05-03 03:38
Szukam pomysłu na koszulki na baby shower jako prezent dla przyszłej mamy i kilku bliskich osób, ale nie wiem, na co patrzeć przy wyborze. Chodzi o małe zamówienie dla 7 osób i zależy mi, żeby nadruk wyglądał estetycznie też na jasnym materiale. Zastanawiam się też, czy lepiej brać fasony damskie, czy unisex, jeśli część osób zwykle nosi różne kroje. Czy ktoś zamawiał takie koszulki na podobną okazję i może napisać, co się u was sprawdziło? Nie chciałabym wtopić z jakością, bo zamówienie chcę złożyć jeszcze w tym tygodniu.
Odpowiedzi (8)
K
KolorowyPomysl
2026-05-03 03:49
Zamawiałam kiedyś podobny zestaw na rodzinne spotkanie i przy małej liczbie sztuk najlepiej sprawdziły się koszulki z trochę grubszą bawełną, bo białe cienkie faktycznie potrafią prześwitywać. Przy jasnym materiale dużo daje też sam sposób nadruku, bo jeśli jest dobrze kryjący, to napis i grafika wyglądają czysto, a nie „wchodzą” w tkaninę. Co do krojów, u nas unisex wyszedł najbezpieczniej dla grupy, ale dla przyszłej mamy wzięłabym raczej luźniejszy fason niż typowo damski, żeby było jej po prostu wygodnie. Myślałaś bardziej o czymś śmiesznym czy raczej delikatnym i pamiątkowym?
D
DobrySmak
W odpowiedzi na:
"Zamawiałam kiedyś podobny zestaw na rodzinne spotkanie i przy małej liczbie sztuk najlepiej sprawdziły się koszulki z trochę grubszą bawełną, bo białe cienkie f"
Też mam takie doświadczenie, że przy małych zamówieniach grubsza bawełna robi dużą różnicę, bo na cienkich białych koszulkach wszystko od razu wygląda słabiej. Do jasnych kolorów patrzyłabym nie tylko na sam nadruk, ale też na gramaturę materiału, bo wtedy całość po prostu lepiej się układa i nie prześwituje. Co do kroju, przy mieszanej grupie unisex zwykle wychodzi bezpieczniej, a damskie tylko wtedy, gdy znasz dobrze rozmiary i wiesz, że dziewczyny lubią bardziej dopasowane fasony. Myślisz o jakimś konkretnym kolorze koszulek, czy raczej klasyczna biel?
C
CieplyGest
Przy takim małym zamówieniu zerknęłabym przede wszystkim na gramaturę, bo przy cieńszych białych koszulkach materiał często prześwituje i cały efekt trochę siada. Jeśli nadruk ma być wyraźny na jasnym tle, dobrze też dopytać, jaką techniką to robią i czy biały poddruk jest w standardzie, bo to robi dużą różnicę. Co do kroju, przy mieszanej grupie unisex zwykle łatwiej ogarnąć, ale jeśli ma być bardziej „na sylwetce”, to damskie fasony wyglądają lepiej, tylko rozmiarówka bywa bardziej zdradliwa. Macie już wybrany konkretny nadruk czy dopiero szukacie pomysłu?
S
SkromnyPrezent
2026-05-03 08:26
W odpowiedzi na:
"Przy takim małym zamówieniu zerknęłabym przede wszystkim na gramaturę, bo przy cieńszych białych koszulkach materiał często prześwituje i cały efekt trochę siad"
Też bym od tego zaczęła, bo przy małym zamówieniu różnica w gramaturze i samym materiale naprawdę robi efekt, a do jasnych koszulek dobrze jeszcze sprawdzić, czy drukarnia pokazuje zdjęcia realizacji na bieli, wtedy łatwiej ocenić, czy nadruk nie wyjdzie blady. Przy 7 osobach sensownie wychodzi też mieszanie fasonów, czyli damskie dla tych, które lubią bardziej dopasowane kroje, a unisex dla reszty — macie już wybrany jakiś konkretny wzór nadruku?
W
Wpadam
Przy takim małym zamówieniu patrzyłabym głównie na gramaturę bawełny, żeby materiał nie był zbyt cienki, i dopytała o technikę nadruku oraz czy robią biały poddruk pod jasne koszulki, bo wtedy grafika wygląda dużo wyraźniej. Co do kroju, przy mieszanej grupie unisex zwykle wychodzi wygodniej, a damskie brałabym tylko dla osób, które naprawdę lubią bardziej dopasowany fason — macie już wybrany motyw nadruku?
L
LekkiHumor
Przy takim małym zamówieniu patrzyłabym głównie na gramaturę, najlepiej od ok. 180 g wzwyż, bo wtedy jasna koszulka mniej prześwituje, a nadruk lepiej się układa; dobrze też dopytać, czy robią poddruk pod jasny wzór, bo to mocno wpływa na wyrazistość. Jeśli osoby noszą różne kroje, unisex zwykle wychodzi bezpieczniej rozmiarowo, a damskie brałabym tylko tam, gdzie ktoś faktycznie lubi bardziej dopasowane fasony — myślicie o czymś śmiesznym czy bardziej delikatnym?
Z
ZielonyStyl
Przy takim małym zamówieniu patrzyłbym głównie na gramaturę bawełny, najlepiej coś od ok. 180 g w górę, bo jasne i cieńsze koszulki potrafią prześwitywać, a nadruk lepiej wygląda, kiedy pod spód idzie biały poddruk. Co do kroju, przy mieszanej grupie unisex zwykle wychodzi bezpieczniej rozmiarowo, a dla przyszłej mamy można dobrać osobno luźniejszy fason damski albo oversize; myślicie bardziej o czymś śmiesznym czy raczej delikatnym?
S
SwiatecznyBlask
2026-05-03 12:37
U mnie przy małym zamówieniu najlepiej sprawdziły się koszulki z trochę grubszą bawełną, bo na cienkich białych materiałach wszystko prześwitywało i cały efekt był słabszy. Do jasnych koszulek dobrze wychodzi nadruk z białym poddrukiem, wtedy kolory są wyraźniejsze i nie wyglądają blado. Jeśli bierzesz dla kilku osób o różnych sylwetkach, to unisex był po prostu łatwiejszy do ogarnięcia, a damskie tylko dla tych, które naprawdę lubią bardziej dopasowany krój. Macie już wybrany jakiś konkretny motyw nadruku?