Menu

Jakie koszulki na wieczór kawalerski zamówić, żeby nadruk nie wyglądał tandetnie i rozmiary się zgadzały?

K
Kamil
2026-05-09 12:15
Szukam koszulek na wieczór kawalerski dla grupy 8 osób i chciałbym zamówić coś, co faktycznie będzie się dobrze nosiło, a nie tylko wyglądało dobrze na zdjęciu. Zależy mi na tym, żeby nadruk był wyraźny, ale bez efektu "plastiku" na całym froncie, bo kilka osób jest na to wyczulonych. Mamy mało czasu, bo chcę ogarnąć zamówienie jeszcze w tym tygodniu, a największy problem mam z doborem fasonu dla osób noszących od M do XXL. Na co patrzycie przy takich koszulkach, jeśli mają być jednocześnie śmieszne, ale nie przesadzone?
Odpowiedzi (7)
D
DlaNiej
2026-05-09 14:41
Przy takim zamówieniu serio patrzyłbym bardziej na gramaturę i technikę nadruku niż sam wzór, bo to robi największą różnicę w odbiorze. Jeśli nie chcecie tego „plastiku”, to lepiej celować w DTG albo сито przy mniejszym, prostszym nadruku niż wielką grafikę na cały przód. Z rozmiarami dobrze sprawdza się porównanie tabeli z koszulką, którą każdy już ma i lubi nosić, bo samo „M” czy „L” często nic nie mówi. Macie już wybrany krój bardziej regular czy oversize?
S
SprawdzonyPomysl
2026-05-12 17:55
W odpowiedzi na:
"Przy takim zamówieniu serio patrzyłbym bardziej na gramaturę i technikę nadruku niż sam wzór, bo to robi największą różnicę w odbiorze. Jeśli nie chcecie tego „"
Też bym poszedł w tę stronę, bo przy takich koszulkach właśnie materiał i sposób nadruku robią całą robotę: średnia lub wyższa gramatura i mniejszy print zwykle wyglądają dużo lepiej niż wielka grafika, a z rozmiarami dobrze zebrać od każdego wymiary z tabeli producenta zamiast brać „na oko”. Macie już wybrany krój, bardziej regular czy coś luźniejszego?
K
KawaIKsiazka
2026-05-09 14:50
Przy takim zamówieniu celowałbym w koszulki z nadrukiem DTF albo sitodrukiem, bo wzór wychodzi wyraźnie, ale nie robi się z tego sztywna „folia” na całej klacie, a do tego dobrze brać tabelę wymiarów w centymetrach i porównać ją z jedną koszulką, którą każdy już ma, zamiast sugerować się samym S/M/L. Jeśli masz problem z fasonem dla jednej osoby, to chodzi bardziej o krój slim czy o większy rozmiar typu 3XL/4XL?
P
PomyslNaJutro
2026-05-09 15:35
Przy takim zamówieniu brałbym koszulki z bawełny 180–190 g i nadruk robił raczej w DTG albo ситodruku, jeśli grafika jest prosta i ma mało kolorów, bo wtedy nie ma tego sztywnego „plastra” na klacie. Dobrze też nie iść w mocno dopasowany fason, tylko zwykły regular, bo przy 8 osobach łatwiej trafić z rozmiarami i nikt się nie męczy w obcisłej koszulce po dwóch godzinach. Jeśli macie mało czasu, to serio opłaca się poprosić o dokładną tabelę wymiarów i porównać ją z koszulką, którą każdy już ma w domu, zamiast zgadywać po samych literkach M/L/XL. Dla kogo dokładnie masz największy problem z doborem fasonu?
P
PomocnaDlon
2026-05-10 09:55
U mnie przy kawalerskim najlepiej sprawdziły się zwykłe bawełniane koszulki o trochę luźniejszym kroju i nadruk zrobiony sitodrukiem albo DTF tylko w mniejszym polu, bo wtedy nie ma tego sztywnego, plastikowego placka na klacie i da się to normalnie nosić też później. Z rozmiarami ogarnęliśmy temat tak, że każdy podał wymiary swojej ulubionej koszulki na płasko i dzięki temu obyło się bez loterii, a bierzecie raczej klasyczny T-shirt czy coś oversize?
D
DlaDzieci
2026-05-12 10:19
W odpowiedzi na:
"U mnie przy kawalerskim najlepiej sprawdziły się zwykłe bawełniane koszulki o trochę luźniejszym kroju i nadruk zrobiony sitodrukiem albo DTF tylko w mniejszym "
Też mam takie doświadczenie, że przy kawalerskim lepiej wychodzą prostsze koszulki z normalnej bawełny i nadruk ograniczony do mniejszego pola, bo wtedy nie robi się z tego sztywna skorupa po pierwszym praniu. Przy 8 osobach dobrze się sprawdza zamówienie po jednej sztuce do przymiarki albo chociaż dokładne porównanie tabeli z koszulką, którą ktoś już nosi, bo z fasonami bywa różnie nawet przy tym samym rozmiarze. Jeśli jedna osoba ma największy problem z dopasowaniem, to luźniejszy krój zwykle ratuje temat lepiej niż bardziej dopasowane modele. Masz już wybrany krój unisex, czy patrzycie też na oversize?
U
UrodzinowyPlan
2026-05-13 10:00
Przy takim zamówieniu dobrze sprawdzają się koszulki z porządnej bawełny 180–190 g, bo lepiej leżą i nie robią się „jednorazowe” po jednym wyjściu. Jeśli nie chcecie tego plastikowego efektu, to lepiej celować w nadruk DTF albo sitodruk, ale z mniejszą grafiką niż pełny front. Z rozmiarami często ratuje dokładna rozpiska w centymetrach z tabeli producenta, bo samo „M” czy „L” potrafi wypaść zupełnie inaczej zależnie od fasonu. A ten problem z doborem fasonu dotyczy bardziej bardzo szczupłej czy większej osoby?