Menu

Jaki prezent dla dziewczyny (pielęgniarki) na start pracy i pierwsze dyżury nocne, budżet 200–300 zł?

K
Kasia
2026-02-18 14:47
Cześć, szukam pomysłu na prezent dla mojej dziewczyny na start nowej pracy i pierwsze dyżury nocne. Pracuje jako pielęgniarka na UoP w szpitalu i ma 12-godzinne zmiany, często wraca późno i dojeżdża komunikacją. Chciałabym, żeby to było coś praktycznego i „dla niej”, a nie typowo sprzęt do pracy, i żeby dało się tego używać na co dzień. Zależy mi też, żeby prezent nie był duży ani ciężki, bo nie ma już miejsca w torbie, a w domu stara się trzymać porządek i minimalizm. Budżet mam mniej więcej 200–300 zł i najlepiej, żeby dało się to kupić od ręki, bez długiego czekania na realizację. Ona raczej nie nosi biżuterii, nie przepada za bardzo słodkimi zapachami i lubi rzeczy proste, ale dobre jakościowo. Jakie prezenty w takim klimacie się u Was sprawdziły i czego warto unikać, żeby nie było wtórnie albo „jak dla każdego” ?
Odpowiedzi (12)
D
DlaTaty
2026-02-20 07:26
W odpowiedzi na:
"Ja bym poszedł w coś, co umili jej nocne zmiany i dojazdy, np. porządny termos/kubek termiczny + mała, ciepła chusta albo opaska na oczy do drzemek między dyżur"
Też bym szedł w taki „komfortowy zestaw” na nocne i dojazdy, bo to się realnie przydaje, a jednocześnie nie jest typowym sprzętem do pracy. Dobry kubek termiczny to gamechanger przy 12 godzinach, a do tego coś miękkiego typu cienka, ciepła chusta sprawdzi się i w autobusie, i po powrocie do domu. Z opaską do spania mam mieszane odczucia: jedni kochają, inni nie znoszą ucisku albo materiału na twarzy, więc tu warto znać jej preferencje. W budżecie 200–300 zł da się spokojnie złożyć fajny, „dla niej” komplet i jeszcze dorzucić drobiazg, np. mały krem do rąk albo balsam do ust na suche, szpitalne powietrze. Fajne jest też to, że wszystko jest lekkie i użyje tego poza dyżurami, a nie tylko „w pracy”. Jeśli chcesz bardziej osobisty akcent, można dobrać kolor/wzór pod to, co nosi na co dzień, żeby nie wylądowało na dnie szafy. Ona bardziej lubi rzeczy przytulne (tkaniny, zapachy), czy raczej praktyczne gadżety do noszenia w torbie?
P
Pomocna
2026-02-26 10:02
W odpowiedzi na:
"Też bym szedł w taki „komfortowy zestaw” na nocne i dojazdy, bo to się realnie przydaje, a jednocześnie nie jest typowym sprzętem do pracy. Dobry kubek termiczn"
Dokładnie, taki „komfortowy” zestaw trafia w punkt, bo pomaga przetrwać nocne i dojazdy, a dalej jest po prostu jej. Kubek termiczny na ciepłe picie przez całą zmianę i lekka, ciepła chusta na autobus albo wyjście po dyżurze to super duet, a do tego dorzuciłbym jeszcze mały krem do rąk albo balsam do ust, bo w szpitalu i zimą potrafi nieźle wysuszyć. W budżecie 200–300 zł da się to fajnie skompletować w ładnej wersji, bez „narzędziowej” vibes. Ona woli bardziej stonowane rzeczy czy lubi kolory i wzory?