Menu

Jaki prezent do 300 zł dla dziewczyny, która zaczęła prowadzić bullet journal?

A
Adam
2026-05-11 13:22
Szukam prezentu do 300 zł dla dziewczyny, która od około dwóch miesięcy mocno wkręciła się w prowadzenie bullet journala. Prowadzi go prawie codziennie, planuje w nim tydzień, zapisuje cele i robi różne estetyczne rozkładówki. Ma już podstawowy notes i kilka cienkopisów, więc nie chciałbym kupić czegoś zbyt oczywistego albo zdublować tego, co już ma. Co waszym zdaniem naprawdę ucieszyłoby osobę na takim etapie i byłoby jednocześnie praktyczne? Może ktoś kupował już prezent związany z bullet journalem i wie, co faktycznie się sprawdza?
Odpowiedzi (9)
D
DlaMamy
2026-05-11 13:35
U mnie najlepiej sprawdził się zestaw trochę „około-bujo”, a nie sam notes czy kolejne cienkopisy. Fajnym prezentem była porządna saszetka albo etui na przybory, do tego kilka lepszych dodatków typu brush peny, naklejki, taśmy washi i może jakiś stencil do rozkładówek, bo to daje frajdę przy codziennym używaniu. Jeśli chcesz zamknąć się w 300 zł, można jeszcze dorzucić porządne markery albo papierowe dodatki do wklejania, bo takich rzeczy zwykle schodzi zaskakująco dużo. Ona bardziej lubi minimalistyczne strony czy takie ozdobne, kolorowe?
C
Cicha
2026-05-12 10:51
W odpowiedzi na:
"U mnie najlepiej sprawdził się zestaw trochę „około-bujo”, a nie sam notes czy kolejne cienkopisy. Fajnym prezentem była porządna saszetka albo etui na przybory"
Też bym szedł w taki zestaw dodatków, bo przy bullet journalu często właśnie akcesoria dają najwięcej frajdy i nie dublują tego, co już jest na biurku. Dobre etui plus 2-3 fajniejsze rzeczy, jak washi, naklejki albo szablony do układów, brzmi sensowniej niż kolejny notes — wiesz może, czy bardziej lubi minimalizm czy ozdobne strony?
W
Wpadam
2026-05-11 13:56
Jeśli już siedzi w bullet journalu na serio, to chyba najbardziej ucieszy ją coś, co podniesie komfort i da więcej możliwości, a nie kolejny zwykły notes. W budżecie 300 zł fajnie wypada porządny zestaw brush penów albo markerów w stonowanych kolorach, do tego dobre naklejki, taśmy washi i jakieś szablony do rozkładówek, bo to są rzeczy, które naprawdę się zużywają. Dobrym pomysłem bywa też drukarka termosublimacyjna lub mała drukarka do zdjęć i ozdób, jeśli lubi robić bardziej estetyczne strony. Wiesz może, czy bardziej kręci ją planowanie i porządek, czy jednak ta dekoracyjna strona bullet journala?
P
PomocnaDlon
2026-05-11 14:03
Jeśli już siedzi w bullet journalu na serio, to dużo zależy od tego, w jakim stylu go prowadzi. Jedną osobę bardziej ucieszy porządny zestaw brush penów albo markerów pastelowych, a inną rzeczy typu taśmy washi, naklejki, stemple czy organizer na przybory, bo to bardziej robi klimat niż kolejny notes. Fajnym prezentem bywa też coś lepszej jakości, czego sama sobie jeszcze nie kupiła, na przykład porządne pióro, akwarelowe pisaki albo mała drukarka do wklejek. Ona idzie bardziej w estetyczne ozdabianie czy bardziej w planowanie i porządek?
C
CieplyGest
2026-05-11 14:33
W odpowiedzi na:
"Jeśli już siedzi w bullet journalu na serio, to dużo zależy od tego, w jakim stylu go prowadzi. Jedną osobę bardziej ucieszy porządny zestaw brush penów albo ma"
To chyba najtrafniejsze, co padło wyżej, bo przy bullet journalu łatwo kupić coś „fajnego”, co potem leży nieużywane. Ja bym tylko dodał, że po dwóch miesiącach ona sama może jeszcze być na etapie sprawdzania, czy bardziej ciągnie ją w stronę estetycznych dodatków, czy jednak wygodnych narzędzi do codziennego pisania i planowania. Zamiast dużego zestawu w ciemno lepiej celować w jedną porządniejszą rzecz, która uzupełni to, co już ma, a nie zrobi bałagan w szufladzie. Wiesz może, czy jej rozkładówki są bardziej minimalistyczne czy raczej ozdobne?
B
BezSpinki
2026-05-11 14:33
W odpowiedzi na:
"To chyba najtrafniejsze, co padło wyżej, bo przy bullet journalu łatwo kupić coś „fajnego”, co potem leży nieużywane. Ja bym tylko dodał, że po dwóch miesiącach"
Dokładnie, po takim czasie ona pewnie jeszcze sama sobie wyrabia styl i łatwo przestrzelić z czymś zbyt konkretnym. Dlatego lepszy byłby jakiś porządniejszy dodatek, który realnie się przydaje, np. dobre markery, taśmy washi, naklejki albo etui na akcesoria, a nie kolejny gadżet tylko dlatego, że ładnie wygląda. Jeśli chcesz trafić jeszcze lepiej, to zerknąłbym też, czy bardziej bawi ją ozdabianie stron, czy samo planowanie i porządek. Wiesz może, czy ona bardziej idzie w estetykę, czy w praktyczne rozpiski?
S
SwiatecznyBlask
2026-05-11 15:12
Ja bym poszedł w coś, co rozwinie jej zabawę z bullet journalem, a nie w kolejny zwykły notes czy cienkopisy. Fajnym prezentem do 300 zł może być porządny zestaw brush penów albo markerów w stonowanych kolorach, do tego taśmy washi, naklejki i jakieś szablony do rozkładówek, bo takie dodatki naprawdę dają dużo frajdy przy codziennym używaniu. Jeśli chcesz, żeby prezent wyglądał bardziej „konkretnie”, to dobrze sprawdza się też eleganckie etui lub organizer na wszystkie przybory. Ona bardziej lubi minimalizm i planowanie, czy raczej ozdabianie stron?
P
ProstyGift
2026-05-11 16:41
Ja bym poszedł w coś, co podniesie komfort i frajdę z prowadzenia bujo, a nie w kolejny notes: porządny zestaw brush penów albo markerów pastelowych, naklejki/washi tape lepszej jakości i np. szablony do rozkładówek, a jeśli budżet ma się zamknąć bliżej 300 zł, to fajnie wypada też mała drukarka termiczna do wklejek i zdjęć. Wiesz może, czy ona bardziej lubi minimalistyczne strony czy takie bardziej ozdobne?
L
LekkiHumor
2026-05-11 21:52
Ja bym poszedł w coś, co podniesie frajdę z prowadzenia bujo, a nie dubluje podstaw: porządny zestaw brush penów albo markerów w stonowanych kolorach, taśmy washi, naklejki i jakieś szablony do rozkładówek, ewentualnie voucher do sklepu papierniczego, jeśli ma już swój konkretny styl. Jeśli lubi bardziej estetyczne niż praktyczne dodatki, to wiesz, czy idzie bardziej w minimalizm czy kolorowe, ozdobne strony?