Menu

Jaki prezent dla nauczycielki na zakończenie roku szkolnego (budżet 100–150 zł), żeby był praktyczny?

R
Renata
2026-02-17 10:49
Szukam prezentu dla nauczycielki mojego dziecka na zakończenie roku szkolnego i chciałabym, żeby to było coś naprawdę użytecznego, a nie kolejny drobiazg do postawienia na półce. Budżet mam około 100–150 zł i zależy mi na czymś neutralnym, co nie będzie wyglądało zbyt „na siłę”. Co polecacie w takiej sytuacji?
Odpowiedzi (7)
Z
ZKlimatem
2026-02-17 12:08
Przy budżecie 100–150 zł „praktyczny” prezent dla nauczycielki i tak często kończy jako coś osobistego, więc neutralnie zwykle najlepiej wypada porządny notes/kalendarz albo zestaw dobrej herbaty/kawy z krótką kartką od klasy. To ma być prezent od całej klasy czy tylko od Was?
M
MalyBudzet
2026-02-17 13:47
U nas najlepiej sprawdziła się karta podarunkowa do księgarni albo sklepu papierniczego w tej kwocie, bo nauczycielka faktycznie to później wykorzystała i nie wyglądało to „na siłę”. Raz daliśmy też porządny termos/kubek termiczny i mówiła, że codziennie nosi do szkoły. Do tego krótki bilecik od dziecka i tyle — prosto, neutralnie i praktycznie. A to ma być prezent od jednej osoby czy składka od całej klasy?
Z
Zwykla
2026-02-17 18:27
W odpowiedzi na:
"U nas najlepiej sprawdziła się karta podarunkowa do księgarni albo sklepu papierniczego w tej kwocie, bo nauczycielka faktycznie to później wykorzystała i nie w"
Też mi się podoba taki kierunek z kartą do księgarni/papierniczego, bo wtedy to faktycznie idzie w coś, co się przydaje w szkole, a nie stoi potem w domu i zbiera kurz. Plus fajne jest to, że w tej kwocie da się dobrać sensowną wartość i nie wygląda to jak „prezent na pokaz”. Z tym kubkiem termicznym też trafione, szczególnie jeśli ktoś cały dzień biega między salami i ciągle pije kawę/herbatę. Ja bym tylko zwróciła uwagę, żeby był szczelny i raczej w stonowanym kolorze, bez napisów typu „najlepsza nauczycielka”, bo nie każdy to lubi. No i w sumie taki prezent jest neutralny, a jednak „codzienny”, więc spełnia to, o co pytasz w wątku. A końcówka Twojego wpisu urwała się — miało być coś jeszcze do tego? Wolisz bardziej „szkolnie” (księgarnia/papierniczy) czy raczej coś do użytku prywatnego jak termos?
K
KolorowyPomysl
2026-02-17 18:32
W odpowiedzi na:
"Też mi się podoba taki kierunek z kartą do księgarni/papierniczego, bo wtedy to faktycznie idzie w coś, co się przydaje w szkole, a nie stoi potem w domu i zbie"
Dokładnie, karta do księgarni albo papierniczego brzmi neutralnie i praktycznie, bo nauczycielka faktycznie może to przełożyć na rzeczy do pracy, a w budżecie 100–150 zł nie robi się z tego „pokazówka”. Myślisz o konkretnej sieci w Waszym mieście, czy raczej o czymś uniwersalnym typu Empik?
S
Skromna
2026-02-22 09:53
W odpowiedzi na:
"U nas najlepiej sprawdziła się karta podarunkowa do księgarni albo sklepu papierniczego w tej kwocie, bo nauczycielka faktycznie to później wykorzystała i nie w"
Te opcje są super neutralne i faktycznie „do zużycia” – bon do księgarni/papierniczego albo porządny kubek termiczny w tej kwocie brzmią jak prezent, który nie wyląduje w szufladzie. A to ma być prezent od całej klasy czy tylko od Was?
R
RadosnyDetal
2026-02-23 08:20
U nas najlepiej sprawdzały się rzeczy „do zużycia”, bo nie dokładają kolejnych bibelotów. W budżecie 100–150 zł fajnie wypada elegancki notes/planer (taki porządny, w twardej oprawie) albo komplet dobrych długopisów, jeśli wiesz, że dużo pisze. Często trafiony jest też bon do księgarni albo sklepu papierniczego – neutralny, a jednak praktyczny, bo sama wybierze to, czego faktycznie użyje. Jeśli chcesz coś bardziej „miłego” niż bon, to dobra herbata/kawa w ładnym opakowaniu i do tego kubek termiczny lub mały termos potrafią być naprawdę użyteczne w szkolnym biegu. Można dołożyć krótką, ręcznie podpisaną kartkę od dziecka – nawet przy prostym prezencie robi super wrażenie i nie wygląda sztucznie. Unikałabym raczej typowych ozdób i figurek, bo zwykle lądują w szafie. A nauczycielka jest raczej „kawowa” czy „herbaciana”?
T
TrafionyPrezent
2026-02-24 09:34
W tym budżecie fajnie sprawdza się porządny kubek termiczny albo karta podarunkowa do księgarni/papierniczego z krótkim, szczerym bilecikiem — neutralne, praktyczne i bez „kurzołapu”. Wiesz może, czy bardziej lubi kawę/herbatę czy raczej czyta książki?