Jaki prezent dla chłopaka na 32. urodziny, który zaczyna kurs żeglarski (budżet 250–400 zł)?
A
Adam
2026-02-15 18:48
Cześć, mam zagwozdkę prezentową i liczę na podpowiedź. Mój chłopak ma w marcu 32. urodziny i właśnie zaczął weekendowy kurs żeglarski na Mazurach, żeby do wakacji zrobić patent żeglarza jachtowego. Na co dzień prowadzi jednoosobową działalność w branży IT (analityka danych) i sporo rzeczy kupuje „na firmę”, więc chciałbym, żeby ten prezent był bardziej prywatny niż kolejny sprzęt do pracy. Ma już podstawową odzież przeciwdeszczową i buty sportowe, a na kursie dostaje kamizelkę asekuracyjną z wypożyczalni. Jest raczej praktyczny, nie lubi zbieraczy kurzu i często jeździ pociągiem, więc nie chcę mu dokładać ciężkiego bagażu. Budżet mam około 250–400 zł i zależy mi na czymś, co realnie przyda mu się na wodzie lub przy przygotowaniach, ale nie chcę przypadkiem zdublować tego, co już ma. Jakie prezenty najbardziej cieszą osoby, które dopiero wchodzą w żeglarstwo, i na co warto zwrócić uwagę, żeby nie kupić czegoś nietrafionego?
Odpowiedzi (14)