Jaki prezent dla chłopaka na start własnej pracowni stolarskiej (budżet 300–450 zł)?
E
Ewa
2026-02-11 15:17
Cześć, szukam pomysłu na prezent dla mojego chłopaka (29 lat), który za dwa tygodnie otwiera jednoosobową działalność gospodarczą i startuje z małą pracownią stolarską. Do tej pory pracował na etacie w firmie produkcyjnej, a teraz wynajął garaż na obrzeżach miasta i będzie brał zlecenia na meble na wymiar. Chciałabym podarować mu coś z okazji „pierwszego dnia na swoim”, ale nie chcę kupować kolejnego narzędzia, bo ma już sporo sprzętu i sam wie najlepiej, co mu się przyda. Budżet mam około 300–450 zł i zależy mi, żeby prezent był praktyczny, a jednocześnie trochę osobisty. Fajnie, żeby dało się go wykorzystać w pracy albo w organizacji zleceń, bo na starcie będzie ogarniać wszystko sam, od wycen po faktury. Macie sprawdzone propozycje, które pasują do takiej sytuacji i nie będą powieleniem typowych „gadżetów dla majsterkowicza”? Co byście wybrali na takim etapie, gdy firma dopiero rusza i liczy się każdy wydatek?
Odpowiedzi (8)