Jaki prezent dla chłopaka na 29. urodziny, jeśli wkręcił się w biegi trailowe i szykuje się do pierwszego startu w górach?
P
PomyslNaDzienOjca
2026-04-30 13:50
Szukam prezentu dla chłopaka na 29. urodziny i chciałabym trafić w coś, co faktycznie mu się przyda, a nie będzie tylko kolejnym gadżetem. Od mniej więcej pół roku mocno wkręcił się w biegi trailowe, trenuje 3–4 razy w tygodniu i zapisał się już na swój pierwszy bieg górski na dystansie 24 km. Na co dzień pracuje w biurze i wcześniej biegał raczej rekreacyjnie po asfalcie, więc ten temat jest dla niego w miarę nowy, ale podchodzi do niego serio. Ma już buty do terenu i podstawowy zegarek, więc nie chcę kupić czegoś, co zdubluje mu obecny sprzęt albo okaże się zbyt początkujące. Budżet mam w granicach 300–450 zł i zależy mi na czymś praktycznym, co realnie wykorzysta podczas treningów albo na zawodach. Fajnie, jeśli to będzie prezent bardziej przemyślany niż przypadkowy, bo widzę, że to hobby raczej z nim zostanie na dłużej. Co waszym zdaniem sprawdziło się u kogoś, kto jest już po pierwszych miesiącach biegania w terenie, ale jeszcze nie siedzi w tym od lat?
Odpowiedzi (9)