Jaki prezent dla chłopaka na 31. urodziny, jeśli wkręcił się w wędkarstwo spinningowe i jeździ na weekendowe wypady nad rzekę?
U
UpominekNaJubileusz
2026-04-29 14:20
Szukam prezentu dla chłopaka na 31. urodziny i chciałabym trafić w coś związanego z jego nową zajawką, czyli wędkarstwem spinningowym. Od kilku miesięcy regularnie jeździ na weekendowe wypady nad rzekę, ogląda testy sprzętu i kompletuje sobie zestaw dużo bardziej świadomie niż na początku. Nie jest jeszcze totalnym ekspertem, ale ma już podstawowy kij, kołowrotek i pudełka na przynęty, więc nie chcę kupić czegoś przypadkowego albo dublującego. Budżet mam w okolicach 300–450 zł i zależy mi raczej na czymś, co faktycznie mu się przyda, a nie tylko będzie wyglądało dobrze na zdjęciu. Na co dzień pracuje w logistyce, lubi rzeczy konkretne i praktyczne, a przy hobby szybko wkręca się w szczegóły techniczne. Wiem też, że coraz częściej jeździ na krótkie wypady po pracy, więc prezent mógłby być związany nie tylko ze samym łowieniem, ale też z organizacją takiego wyjazdu. Co w takim budżecie miałoby sens dla faceta, który wszedł już w spinning, ale nadal jest na etapie rozwijania swojego pierwszego porządnego zestawu?
Odpowiedzi (10)