Jaki prezent dla chłopaka na 36. urodziny, który wkręcił się w stolarkę i robienie mebli z drewna (budżet 300–500 zł)?
A
Adam
2026-04-23 15:23
Szukam prezentu dla chłopaka na 36. urodziny i chciałbym trafić w coś, co faktycznie mu się przyda, a nie będzie tylko kurzyć się na półce. Od mniej więcej roku coraz bardziej wkręca się w stolarkę i po pracy siedzi w garażu, gdzie robi proste półki, stoliki i ostatnio małą szafkę do przedpokoju. Nie prowadzi z tego żadnej firmy, to bardziej porządne hobby po godzinach, ale widać, że podchodzi do tego serio i stopniowo dokupuje sobie lepsze rzeczy. Ma już podstawowe elektronarzędzia i sporo drobnicy, więc nie chcę kupić czegoś oczywistego albo zdublować tego, co już ma. Budżet mam raczej w okolicach 300–500 zł, chociaż jeśli coś byłoby naprawdę sensowne, to mogę lekko naciągnąć tę kwotę. Zależy mi na prezencie dla faceta, który lubi pracę rękami i drewno, ale nie jest jeszcze zawodowym stolarzem ani nie ma w pełni wyposażonego warsztatu. Co waszym zdaniem sprawdzi się najlepiej w takiej sytuacji?
Odpowiedzi (6)