Menu

Jaki prezent do 300 zł dla dziewczyny, która zaczęła wspinaczkę na ściance (bouldering)?

U
UpominekNaJubileusz
2026-04-11 18:37
Moja dziewczyna od kilku tygodni regularnie chodzi na bouldering i mocno się wkręciła, a ja szukam czegoś praktycznego na urodziny. Nie chcę kupować przypadkowego gadżetu, tylko coś, co realnie przyda się na treningach. Co warto wybrać w budżecie do 300 zł?
Odpowiedzi (2)
D
DlaTaty
2026-04-11 19:03
Jeśli dopiero zaczęła i chodzi regularnie, to w tym budżecie fajnie sprawdza się woreczek na magnezję z paskiem plus dobre magnezjum (w proszku albo kulce) – to jest coś, co faktycznie używa się na każdej wizycie. Dobrym prezentem są też taśmy do rozgrzewki i mobilizacji (mini bandy) albo sensowna szczotka do czyszczenia chwytów, bo szybko wchodzi w nawyk „ogarnięcia” chwytu przed próbą. Z rzeczy większych: voucher na wejścia na ściankę albo dołożenie do pierwszych butów wspinaczkowych ma największy sens, tylko tu rozmiar i dopasowanie robią całą robotę, więc lepiej kupować razem. Wiesz, czy już ma swoje buty i magnezję, czy na razie pożycza/korzysta z tego co na miejscu?
M
MalyBudzet
2026-04-11 19:22
Jeśli chodzi o coś „na trening”, to w boulderingu często największą różnicę robią buty i magnezja, ale z butami łatwo nie trafić w rozmiar i kształt (a niektóre ścianki i tak mają swoje zasady co do magnezji w kulce/płynie), więc lepiej upewnić się, zanim kupisz „w ciemno”. Wiesz, czy ona już ma własne buty i jaką formę magnezji używa na swojej ściance?