Jaki praktyczny prezent na Dzień Matki dla mamy, która startuje jako mobilna kosmetyczka (150–250 zł)?
P
PomyslNaDzienMatki
2026-03-17 19:21
Szukam pomysłu na prezent na Dzień Matki dla mamy, która właśnie startuje z własną jednoosobową działalnością jako mobilna kosmetyczka. Przez ostatnie lata pracowała na etacie w salonie, a teraz będzie dojeżdżać do klientek w okolicach miasta. Chcę, żeby to było coś praktycznego, co realnie przyda się na początku, ale jednocześnie nie wchodzę w jej zawodowe wybory. Budżet mam mniej więcej 150–250 zł i zależy mi, żeby prezent wyglądał profesjonalnie, a nie jak przypadkowy drobiazg. Nie wiem też, czy lepiej celować w coś związanego z organizacją pracy i dojazdami, czy raczej w coś neutralnego, co pasuje niezależnie od konkretnych usług. Dodatkowo mama działa na własnej działalności, więc liczy się dla niej porządek w dokumentach i sprzęcie, ale nie chcę kupić czegoś, co okaże się zbędne. Jakie prezenty w takim budżecie sprawdzają się u osób rozpoczynających taką działalność i czego lepiej unikać?
Odpowiedzi (9)