Menu

Jaki prezent do 300 zł dla dziewczyny, która zaczęła robić paznokcie hybrydowe w domu?

L
ListaPrezentowa
2026-03-15 07:27
Szukam prezentu dla mojej dziewczyny, która od kilku tygodni wkręciła się w robienie paznokci hybrydowych w domu. Ogląda sporo tutoriali, ćwiczy na sobie i koleżankach, a ja kompletnie nie orientuję się w tym, co jest faktycznie potrzebne na start. Ma już lampę, kilka lakierów i podstawowe pilniki, ale nie wiem, czy brakuje jej czegoś sensownego, czy raczej przydałoby się uzupełnić to, co szybko się zużywa. Budżet mam do 300 zł i zależy mi, żeby to był praktyczny prezent, a nie kolejny przypadkowy gadżet, który będzie leżał w szufladzie. Czy lepiej szukać czegoś do przygotowania i zdejmowania hybrydy, czy bardziej pod kątem zdobień? Ile ma sensu wydać na jedną rzecz, a ile na kilka drobniejszych dodatków?
Odpowiedzi (5)
T
TrafionyPrezent
2026-03-15 08:04
Jeśli ma już lampę i kilka hybryd, to fajnym prezentem do 300 zł będzie porządny zestaw baz i topów (np. jeden bardziej trwały i jeden elastyczny) albo frezarka + frezy/wałeczki do opracowania skórek, bo to zwykle robi największą różnicę w komforcie i efekcie. Jaką ma teraz lampę (moc/marka) i czy robi też zdejmowanie hybrydy frezarką czy tylko acetonem?
P
Poranna
2026-03-22 09:04
W odpowiedzi na:
"Jeśli ma już lampę i kilka hybryd, to fajnym prezentem do 300 zł będzie porządny zestaw baz i topów (np. jeden bardziej trwały i jeden elastyczny) albo frezarka"
Też bym szedł w stronę sensownych baz/topów, bo to najszybciej czuć w trwałości i wyglądzie, a z frezarką bywa różnie – jak nie ma wprawy, to łatwo się zniechęcić albo podrażnić skórki. Wiesz może, czy ma już cleaner i primer oraz jaką dokładnie ma lampę (ile W i czy dual LED)?
D
DlaPrzyjaciol
2026-03-15 11:35
Jeśli ma już lampę, kilka kolorów i pilniki, to często „braki na start” to raczej baza/top (i ewentualnie primer), cleaner + waciki bezpyłowe oraz coś do zdejmowania hybrydy (aceton/remover i folie/klipsy), bo na tym schodzi najwięcej przy codziennym używaniu. Ma już frezarkę albo przynajmniej bloczki polerskie i patyczki/skórki do opracowania?
N
NaLuzie
2026-03-15 19:10
Fajnie, że już ma lampę i trochę kolorów, bo to zwykle największy wydatek na start. Żeby trafić z prezentem, dobrze wiedzieć, na jakich markach pracuje i czy ma już bazę/top (bo to schodzi najszybciej), odtłuszczacz/cleaner i coś do zdejmowania hybrydy (aceton + folie/klipsy). Często brakuje też drobiazgów typu pędzelek do zdobień albo porządny remover do skórek, bo wtedy efekt wygląda dużo „czyściej”. Ma już frezarkę albo chociaż zestaw do bezpiecznego zdejmowania hybrydy?
S
SwiatecznyBlask
2026-03-26 09:38
U mnie na początku największą różnicę zrobiły porządne bazy i topy (taki zestaw „baza + top” jednej firmy), bo lakiery to jedno, a trwałość i połysk często siadają właśnie na tych etapach. Fajnym prezentem są też rzeczy, które szybko schodzą: odtłuszczacz/cleaner, primer, waciki bezpyłowe, patyczki i oliwka do skórek – niby drobiazgi, a ciągle ich brakuje. Jeśli ma tylko podstawowe pilniki, to blok polerski i delikatne frezy do skórek (albo w ogóle mała frezarka, jeśli jeszcze nie ma) też potrafią mocno ułatwić pracę w domu. Wie, na jakiej marce baz i topów teraz robi, czy miesza wszystko jak leci?