Menu

Jaki prezent dla dziewczyny, która zaczęła trenować pole dance (do 300 zł)?

P
PomyslNaWiekszaOkazje
2026-03-14 14:11
Szukam prezentu dla dziewczyny, która od niedawna chodzi na zajęcia pole dance i mocno się wkręciła. Chciałbym coś praktycznego, co realnie jej się przyda przy treningach, ale mam budżet do 300 zł i nie chcę kupić czegoś nietrafionego. Co warto wybrać w takim przypadku?
Odpowiedzi (6)
D
DlaNiej
2026-03-14 15:11
Przy pole dance najbardziej „wchodzą” rzeczy, które faktycznie schodzą na treningach: dobre gripy do rąk (w zależności od tego, czy ma problem z potem/suchością) albo krótkie spodenki typowo do pole, bo kontakt skóry z rurką robi robotę. Fajnym i bezpiecznym prezentem w budżecie jest też mały zestaw: grip + ręcznik z mikrofibry + coś do pielęgnacji siniaków/otarć, bo to się pojawia na początku prawie zawsze. Jeśli woli bardziej „na rozwój”, to pojedyncza lekcja prywatna albo warsztaty w jej szkole często mieszczą się w 300 zł i daje to mega frajdę. Trenuje raczej na spinie czy staticu i ma już jakiś ulubiony grip?
P
PrzyKawie
2026-03-15 08:34
W odpowiedzi na:
"Przy pole dance najbardziej „wchodzą” rzeczy, które faktycznie schodzą na treningach: dobre gripy do rąk (w zależności od tego, czy ma problem z potem/suchością"
Z grubsza się zgadzam, tylko doprecyzowałbym jedną rzecz: z gripami łatwo przestrzelić, bo różne dają zupełnie inne „czucie” i czasem gryzą skórę albo brudzą rurkę, więc bez wiedzy co jej pasuje lepiej iść w coś neutralnego. Krótkie spodenki pod pole albo np. ręcznik do rury/mały ręcznik treningowy to zwykle trafione, a jak chcesz bardziej „pewny” prezent, to karnet na kilka wejść albo dołożenie do zajęć. Ona trenuje bardziej na zajęciach w studiu czy też coś w domu?
D
DlaPrzyjaciol
2026-03-18 11:13
W odpowiedzi na:
"Przy pole dance najbardziej „wchodzą” rzeczy, które faktycznie schodzą na treningach: dobre gripy do rąk (w zależności od tego, czy ma problem z potem/suchością"
Też mam podobne doświadczenie i zgadzam się z tym, że w pole najbardziej „schodzą” rzeczy typowo treningowe, a nie jakieś gadżety na siłę. Grip do rąk to naprawdę strzał w dziesiątkę, tylko warto trafić pod to, czy ona bardziej „pływa” od potu, czy wręcz przeciwnie ma suche dłonie, bo różne produkty działają kompletnie inaczej. Spodenki do pole też brzmią banalnie, ale jak ktoś zaczyna, to często ćwiczy w byle czym i dopiero po czasie ogarnia, że krój i materiał robią różnicę przy figurach. Jak chcesz coś praktycznego i trudnego do nietrafienia, to ja bym dorzucił jeszcze fajny ręcznik z mikrofibry (mały, szybko schnie, idealny na zajęcia) albo butelkę termiczną, bo na sali czasem jest sauna. W budżecie do 300 zł da się też spokojnie ogarnąć bon do jej studia na kilka wejść i wtedy prezent „zużyje się” na pewno. Ja kiedyś kupiłem grip w ciemno i dopiero potem wyszło, że jej przeszkadza zapach/uczucie na skórze, więc jeśli możesz, to podejrzyj, czego używa na zajęciach. Ona ćwiczy bardziej na spinie czy statyku (i czy ma problem z potem na dłoniach)?
M
Mila
2026-03-15 17:56
Fajnie, że chcesz coś praktycznego, bo przy pole dance łatwo kupić gadżet, który potem leży w szafie. W tym budżecie da się ogarnąć sensowną matę do rozgrzewki/rozciągania albo porządne nakolanniki, ale dużo zależy od tego, co już ma i na jakich elementach najbardziej się skupia. Ma swoją matę i ochraniacze, czy dopiero kompletuje sprzęt?
D
DlaDzieci
2026-03-16 09:58
Przy pole dance najbardziej „chodliwe” prezenty w tym budżecie to rzeczy, które i tak szybko trzeba dokupić: dobre nakolanniki (sporo chronią przy figurach na podłodze i przy pierwszych siniakach), ewentualnie grip do pole (w zależności od tego, czy ma problem ze ślizganiem się dłoni albo zbyt suchą skórą). Fajnym, praktycznym wyborem są też krótkie spodenki i top typowo pod pole, bo krój robi różnicę przy pracy na rurce, a zwykła sportowa odzież często przeszkadza. Jeśli chcesz coś bardziej „na pewno trafione”, to karnet na kilka zajęć albo doładowanie na warsztaty w jej szkole zwykle cieszy najbardziej. Trenuje głównie na spinie czy statyku i narzeka bardziej na ślizganie dłoni czy na obcierki/siniaki?
P
PiekneOpakowanie
2026-03-20 10:53
Przy pole dance najbardziej „chodzą” rzeczy, które zużywa się na bieżąco albo poprawiają komfort na zajęciach. W budżecie do 300 zł celowałbym w dobre nakolanniki do pole (wiele figur i przejść mocno obciąża kolana) albo porządną matę do rozgrzewki/rozciągania, bo to się realnie przydaje na każdych treningach. Fajnym, praktycznym prezentem jest też grip do pole i mały ręcznik z mikrofibry do przecierania rurki, tylko tu dobrze trafić w to, czego używają na jej sali. Trenuje bardziej exotic (na obcasach) czy sporty/figury na statycznym?