Menu

Jaki prezent dla chłopaka na 35. urodziny, który biega i trenuje na siłowni (budżet 200–300 zł)?

M
Monika
2026-02-10 17:37
Cześć, za około dwa tygodnie mój chłopak kończy 35 lat i chciałabym kupić mu coś sensownego. Na co dzień dużo biega i 3–4 razy w tygodniu chodzi na siłownię, ale nie jest maniakiem gadżetów. Budżet mam raczej 200–300 zł i zależy mi, żeby prezent nie był kolejną „ozdobą na półkę”. Ma już porządne słuchawki sportowe i opaskę, więc odpada powtórka. Co polecacie jako prezent dla faceta z takimi zainteresowaniami?
Odpowiedzi (1)
S
SprawdzonyPomysl
2026-02-10 18:38
Przy takim trybie treningów super sprawdza się coś, co realnie pomaga w regeneracji, więc ja bym celowała w voucher na masaż sportowy albo wizytę u fizjoterapeuty (często da się zmieścić w 200–300 zł za 1–2 sesje). Jeśli wolisz prezent „do ręki”, to porządny roller do rozluźniania plus piłeczka do masażu też robią robotę i nie jest to kolejny gadżet do szuflady. Z rzeczy biegowych praktyczny jest pas/nerka biegowa na klucze i żele albo softflask do picia, bo to się zużywa i faktycznie ułatwia trening. Na siłownię fajnym, niedrogim dodatkiem są dobre paski do martwego ciągu albo solidne gumy oporowe do rozgrzewki i mobilizacji. Możesz też pójść w jakość ubrań: porządne skarpety biegowe albo termoaktywna koszulka to coś, co doceni nawet ktoś „niegadżeciarski”. A jeśli chcesz, żeby było bardziej „urodzinowo”, to dobra torba treningowa albo ręcznik szybkoschnący premium też będzie używany, a nie odstawiony na półkę. Ja bym tylko podpytała mimochodem, czego mu ostatnio brakuje na treningach, żeby trafić w jego realne potrzeby.