Menu

Jaki prezent na 40. urodziny męża, który twierdzi, że niczego nie chce?

P
PrezentowaRozpiska
2026-05-03 18:20
Szukam pomysłu na prezent na 40. urodziny męża, który zawsze mówi, że niczego nie potrzebuje i jeśli coś chce, to kupuje to sobie sam. Nie chcę dawać pieniędzy ani kolejnego przypadkowego gadżetu, który poleży chwilę i potem wyląduje w szufladzie. Budżet mam mniej więcej 300-400 zł, a mąż lubi majsterkowanie, rower i krótkie wyjazdy, ale nie przepada za bardzo żartobliwymi prezentami. Chciałabym wybrać coś, co będzie naprawdę trafione i nie wyjdzie zbyt oklepanie. Co byście wybrali w takiej sytuacji? Lepiej coś praktycznego czy bardziej osobistego?
Odpowiedzi (4)
P
PomocnaDlon
2026-05-03 18:25
Przy takim człowieku często lepiej nie iść w „rzecz”, tylko w coś do wykorzystania razem, np. nocleg na jedną noc z fajną trasą rowerową albo bon do porządnego sklepu rowerowego czy narzędziowego, żeby sam dobrał coś, co naprawdę mu się przyda. Bardziej ucieszy go konkret pod jego hobby czy wspólny wyjazd?
M
Mila
2026-05-08 16:51
W odpowiedzi na:
"Przy takim człowieku często lepiej nie iść w „rzecz”, tylko w coś do wykorzystania razem, np. nocleg na jedną noc z fajną trasą rowerową albo bon do porządnego "
Też mam w domu typ „sam sobie kupię, jak będę chciał” i z mojego doświadczenia wspólny wyjazd albo coś praktycznego do jego hobby sprawdza się dużo lepiej niż przypadkowy prezent. Jeśli lubi rower i krótkie wypady, to nocleg z trasą brzmi serio dobrze, a bon dałabym tylko wtedy, jeśli wiesz, że naprawdę lubi sam wybierać takie rzeczy.
D
DlaPrzyjaciol
2026-05-09 17:27
Przy takim facecie najlepiej iść w coś, czego sam sobie „przy okazji” nie kupi, tylko co da mu frajdę albo wspomnienie. Jeśli lubi rower i krótkie wyjazdy, to może jakiś konkretny weekendowy wypad we dwoje albo voucher na coś związanego z jego zajawką, zamiast kolejnego przedmiotu. Z rzeczy bardziej praktycznych fajnie sprawdzają się porządne akcesoria do majsterkowania, ale takie, które naprawdę ułatwiają pracę, a nie są tylko gadżetem. Bardziej szukasz czegoś praktycznego czy jednak trochę bardziej „przeżyciowego”?
S
SprawdzonyPomysl
2026-05-11 07:57
Przy takim podejściu chyba poszłabym w coś „do przeżycia”, a nie do postawienia na półce, np. voucher na weekendowy wyjazd we dwoje albo konkretną rzecz związaną z jego zajawkami, typu porządne akcesorium rowerowe czy coś do majsterkowania, czego sam sobie może nie kupiłby od razu. Jeśli chcesz, żeby prezent miał bardziej osobisty charakter, możesz dołożyć krótki wyjazd zaplanowany pod niego — bardziej rowerowy czy bardziej odpoczynkowy?