Jaki prezent do 300 zł dla dziewczyny, która zaczęła chodzić na pilates?
N
NastrojowyUpominek
2026-04-21 13:12
Moja dziewczyna od kilku tygodni regularnie chodzi na pilates i widać, że naprawdę ją to wciągnęło. Ma już podstawowe rzeczy na zajęcia, więc nie chciałbym kupować czegoś zupełnie przypadkowego ani dublować tego, co już ma. Jaki prezent do 300 zł byłby sensowny dla osoby, która dopiero zaczyna przygodę z pilatesem?
Odpowiedzi (10)
P
PoProstu
2026-04-21 15:11
To dużo zależy od tego, co dokładnie już ma i gdzie ćwiczy, bo inne rzeczy przydadzą się na zajęciach w studiu, a inne do ćwiczenia w domu. Przy pilatesie łatwo zdublować matę, skarpetki antypoślizgowe albo gumy, więc dobrze byłoby najpierw zerknąć, czego faktycznie używa po zajęciach. Do 300 zł można już kupić coś sensownego, ale kluczowe jest, czy ma to być bardziej praktyczny drobiazg, czy prezent trochę „ładniejszy” i mniej techniczny. Wiesz, czy ona chodzi na matę, czy na reformer?
P
Pomocna
2026-04-21 15:23
W odpowiedzi na:
"To dużo zależy od tego, co dokładnie już ma i gdzie ćwiczy, bo inne rzeczy przydadzą się na zajęciach w studiu, a inne do ćwiczenia w domu. Przy pilatesie łatwo"
Zgadzam się z PoProstu, bez wiedzy co już ma łatwo kupić kolejną matę albo akcesorium, które będzie leżeć w szafie. Ćwiczy tylko w studiu, czy też zaczyna coś robić w domu?
M
Mila
2026-04-22 09:39
W odpowiedzi na:
"Zgadzam się z PoProstu, bez wiedzy co już ma łatwo kupić kolejną matę albo akcesorium, które będzie leżeć w szafie. Ćwiczy tylko w studiu, czy też zaczyna coś r"
Też bym najpierw rozdzielił, czy to ma być coś pod zajęcia w studiu, czy pod ćwiczenie w domu, bo wtedy prezent wychodzi dużo trafniej. Jeśli chodzi głównie do studia, fajnym pomysłem może być porządna torba na strój i butelkę, ręcznik szybkoschnący albo voucher na dodatkowe zajęcia.
B
BezSpinki
2026-04-21 15:44
U mnie przy podobnej sytuacji dobrze sprawdziły się drobiazgi, które nie dublują sprzętu, ale robią różnicę po zajęciach. Kupiłem dziewczynie porządną butelkę termiczną i mały zestaw do regeneracji, typu piłeczka do masażu albo roller mini, i faktycznie tego używała. Jeśli chodzi na zajęcia w studio, fajnym pomysłem może być też elegancka torba albo organizer na rzeczy treningowe, bo mata, ręcznik i ubrania szybko robią bałagan. Z bardziej „pilatesowych” rzeczy celowałbym raczej w coś do domu, np. dobrej jakości skarpetki antypoślizgowe, ale tylko jeśli wiesz, że takich nie ma za dużo. Unikałbym kupowania maty w ciemno, bo to dość indywidualna sprawa i łatwo nie trafić z grubością albo przyczepnością. Do 300 zł da się też znaleźć voucher na masaż albo fizjoterapię sportową, co przy nowej aktywności może być bardzo trafione. Ja bym poszedł w coś praktycznego, ale trochę ładniejszego niż rzecz kupiona na szybko w sportowym sklepie. Wiesz, czy ona bardziej ćwiczy klasyczny pilates na macie, czy reformer?
S
Spokojna
2026-04-21 16:13
W odpowiedzi na:
"U mnie przy podobnej sytuacji dobrze sprawdziły się drobiazgi, które nie dublują sprzętu, ale robią różnicę po zajęciach. Kupiłem dziewczynie porządną butelkę t"
To brzmi sensownie, zwłaszcza jeśli nie chce się kupić kolejnej maty czy gum, które już może mieć. A ta butelka termiczna była bardziej na wodę na zajęcia, czy raczej na coś ciepłego po treningu?
N
NaLuzie
2026-04-21 19:19
W odpowiedzi na:
"To brzmi sensownie, zwłaszcza jeśli nie chce się kupić kolejnej maty czy gum, które już może mieć. A ta butelka termiczna była bardziej na wodę na zajęcia, czy "
Raczej myślałbym o niej jako o porządnej butelce na wodę na zajęcia, bo przy pilatesie i tak zwykle chce się mieć coś pod ręką przed albo po treningu. Termiczna ma ten plus, że latem trzyma chłód, a zimą można zabrać herbatę po wyjściu ze studia, więc nie jest to gadżet tylko do jednej sytuacji. Jeśli ma już matę i gumy, to taki praktyczny dodatek plus np. skarpetki antypoślizgowe albo mały ręcznik treningowy mieści się w budżecie i raczej się nie zmarnuje. Wiesz, czy ona chodzi na zajęcia w skarpetkach antypoślizgowych, czy ćwiczy boso?
D
DlaMamy
2026-04-21 16:00
Ja bym celował w coś, co nie dubluje podstaw, ale nadal przyda się przy regularnym chodzeniu na zajęcia. Do 300 zł fajnym pomysłem może być porządny ręcznik na matę z antypoślizgową warstwą, szczególnie jeśli chodzi na zajęcia grupowe i korzysta z mat w studiu. Druga opcja to dobre skarpetki do pilatesu, tylko nie najtańsze, bo różnica w przyczepności i wygodzie potrafi być spora. Możesz też pomyśleć o małej torbie albo organizerze na rzeczy treningowe, jeśli widzisz, że nosi wszystko w zwykłej torebce. Przyjemnym dodatkiem będzie też bidon termiczny albo lekka bluza/narzutka na drogę po zajęciach, bo to nie jest typowo „sprzęt”, a często się sprawdza. Jeśli nie chcesz kupować w ciemno, dobrym wyjściem jest voucher do sklepu sportowego albo na dodatkowe zajęcia w jej studiu. Tylko sprawdziłbym wcześniej, czy bardziej lubi praktyczne prezenty, czy coś trochę bardziej „ładnego” i osobistego. Chodzi na pilates na macie czy na reformerach?
S
SwiatecznyBlask
2026-04-21 16:08
Dobrym pomysłem może być coś, co ułatwi jej regenerację po zajęciach, a niekoniecznie kolejny typowy gadżet na salę. Do 300 zł zmieścisz się spokojnie z porządnym rollerem, piłką do masażu albo zestawem do rozciągania. Jeśli chodzi regularnie, to takie rzeczy szybko zaczynają mieć sens, zwłaszcza przy spiętych plecach, biodrach czy łydkach. Fajna może być też dobra mata do ćwiczeń w domu, ale tylko jeśli wiesz, że nie ma już takiej, z której jest zadowolona. Ja bym unikał ubrań, chyba że znasz dokładnie jej rozmiar i styl, bo tu łatwo nietrafić. Ciekawą opcją jest też voucher na dodatkowe zajęcia albo zajęcia indywidualne, jeśli studio coś takiego oferuje. Wtedy nie dublujesz rzeczy, tylko dokładasz jej coś do nowej pasji. Wiesz, czy ona ćwiczy też czasem w domu, czy tylko chodzi na zajęcia?
Z
ZlotySrodek
2026-04-21 16:13
Możesz pójść w coś bardziej „około pilatesowego”, a nie kolejną matę czy legginsy, bo to łatwo zdublować. Fajnym prezentem do 300 zł może być porządny wałek do rolowania, piłeczki do masażu albo ładna torba na zajęcia, jeśli nosi ze sobą rzeczy po pracy. Dobrym pomysłem jest też voucher na dodatkowe zajęcia, konsultację z instruktorką albo masaż, bo przy regularnym pilatesie takie rzeczy faktycznie się przydają. Wiesz, czy ona ćwiczy bardziej klasyczny pilates na macie, czy na reformerach?
Z
Zwykla
2026-05-01 14:40
U mnie dobrze sprawdził się porządny, miękki ręcznik na matę albo mała torba na rzeczy treningowe, bo to się faktycznie używa, a nie tylko ładnie wygląda. Jeśli ma już matę i podstawowe akcesoria, to fajnym prezentem może być też voucher na dodatkowe zajęcia albo masaż/rolowanie po treningach, zwłaszcza na początku, kiedy ciało mocniej czuje nowe ćwiczenia. Do 300 zł da się kupić coś naprawdę przyzwoitego, tylko dobrze wcześniej zerknąć, czy bardziej ćwiczy w studio, czy też w domu. Wiesz, czego jej brakuje po zajęciach albo na co ostatnio narzekała?