Menu

Jaki prezent do 300 zł dla dziewczyny, która zaczęła regularnie chodzić na basen?

N
NastrojowyUpominek
2026-04-19 09:45
Moja dziewczyna od kilku tygodni chodzi dwa razy w tygodniu na basen i wygląda na to, że chce przy tym zostać na dłużej. Ma już podstawowy strój kąpielowy, klapki i czepek, więc nie chciałbym kupować czegoś, co tylko zdubluje jej rzeczy. Szukam prezentu do około 300 zł, który byłby praktyczny, ale nadal sprawiał wrażenie przemyślanego upominku. Nie wiem, czy lepiej iść w coś typowo basenowego, czy raczej w coś przydatnego po treningu. Czy lepiej wybrać coś do torby basenowej? A może coś do regeneracji po pływaniu?
Odpowiedzi (8)
P
ProstePomysly
2026-04-19 10:15
Możesz pomyśleć o czymś, co uprzyjemni jej samo chodzenie na basen, a nie będzie kolejnym strojem. Fajnym pomysłem jest dobry szybkoschnący ręcznik, porządna kosmetyczka basenowa albo lekka torba z osobną kieszenią na mokre rzeczy. Jeśli pływa bardziej regularnie, okularki lepszej jakości też mogą być trafione, ale tu dobrze znać jej preferencje, bo dopasowanie ma znaczenie. A korzysta po basenie z sauny albo pryszniców na miejscu?
P
PomocnaDlon
2026-04-19 10:26
W odpowiedzi na:
"Możesz pomyśleć o czymś, co uprzyjemni jej samo chodzenie na basen, a nie będzie kolejnym strojem. Fajnym pomysłem jest dobry szybkoschnący ręcznik, porządna ko"
Z tymi okularkami byłbym tylko trochę ostrożny, bo to dość indywidualna rzecz. Jednej osobie pasują od razu, a innej będą przeciekać albo uciskać przy nosie, więc jako prezent w ciemno może być różnie. Ręcznik szybkoschnący albo torba z przegrodą na mokre rzeczy brzmią moim zdaniem bardziej uniwersalnie, zwłaszcza jeśli ona dopiero wchodzi w regularne pływanie. Kosmetyczka też ma sens, ale raczej taka faktycznie basenowa, przewiewna albo łatwa do wypłukania, a nie zwykła elegancka, która szybko złapie wilgoć. Do 300 zł można już znaleźć coś porządnego i jeszcze dorzucić jakiś drobiazg typu mini kosmetyki po basenie. Nie szedłbym od razu w mocno specjalistyczny sprzęt, dopóki nie wiadomo, czy ona chce po prostu pływać rekreacyjnie, czy bardziej treningowo. A wiesz, czy narzekała na noszenie mokrych rzeczy po basenie albo na pakowanie torby?
N
NaLuzie
2026-04-19 15:02
W odpowiedzi na:
"Z tymi okularkami byłbym tylko trochę ostrożny, bo to dość indywidualna rzecz. Jednej osobie pasują od razu, a innej będą przeciekać albo uciskać przy nosie, wi"
Zgadzam się z PomocnaDlon, okularki potrafią być loterią, bo tu naprawdę dużo zależy od kształtu twarzy i tego, czy coś nie ciśnie po kilku długościach. Z prezentów mniej ryzykownych poszedłbym raczej w porządną torbę basenową z osobną kieszenią na mokry strój albo dobry ręcznik szybkoschnący, bo to są rzeczy używane za każdym razem, a przy tym nie dublują stroju czy czepka. Fajnym dodatkiem może być też kosmetyczka z dobrym żelem pod prysznic i balsamem, bo chlor jednak wysusza skórę. Wiesz, czy ona po basenie wraca od razu do domu, czy przebiera się i jedzie jeszcze gdzieś dalej?
S
Spokojna
2026-04-19 10:29
A wiesz, czy ona chodzi bardziej pływać treningowo, czy raczej rekreacyjnie dla ruchu i relaksu? Od tego bym uzależnił kierunek, bo przy treningowym pływaniu sprawdzą się inne rzeczy niż przy zwykłych wyjściach na basen.
R
RecznyAkcent
2026-04-19 10:36
A ona chodzi bardziej pływać treningowo, czy raczej rekreacyjnie dla ruchu i relaksu? Od tego zależy, czy lepiej celować w coś praktycznego typu ręcznik szybkoschnący/torba, czy bardziej w drobny zestaw po basenie.
U
UrodzinowyPlan
2026-04-19 14:47
Ja bym poszedł w coś, co poprawia komfort po basenie, a nie dubluje strój czy czepek. Fajnym prezentem do 300 zł może być porządny szybkoschnący ręcznik z mikrofibry, kosmetyczka basenowa i dobry żel/szampon do częstego zmywania chloru albo lekka torba sportowa z osobną kieszenią na mokre rzeczy. Jeśli lubi pływać bardziej „treningowo”, można też pomyśleć o okularach lepszej jakości, ale tu dobrze znać preferencje, bo dopasowanie ma duże znaczenie. Wiesz, czy ona chodzi tam bardziej rekreacyjnie, czy zaczyna liczyć długości i czas?
D
Daria
2026-04-20 10:34
A wiesz, czy ona chodzi bardziej rekreacyjnie, czy zaczęła już pływać „na wynik” i liczyć długości? Od tego bym uzależnił, czy celować w coś typowo treningowego, czy raczej w wygodny dodatek po basenie.
N
NaSzybko
2026-04-21 18:45
U mnie najlepiej sprawdził się prezent trochę „okołobasenowy”, a nie kolejny element stroju. Kupiłem dziewczynie porządny szybkoschnący ręcznik z mikrofibry i małą kosmetyczkę na mokre rzeczy, bo po basenie zawsze był problem, gdzie wrzucić strój i czepek. Do tego dorzuciłem dobry żel pod prysznic i balsam, bo chlor mocno wysusza skórę i to faktycznie było używane po każdym wyjściu. W 300 zł spokojnie da się złożyć taki zestaw, który wygląda bardziej osobowo niż jeden losowy gadżet. Fajna może być też torba basenowa, ale tylko jeśli wiesz, że jej obecna jest niewygodna albo nosi wszystko w zwykłej materiałowej. Z okularami pływackimi bym uważał, bo muszą pasować do twarzy i łatwo kupić takie, które potem przeciekają. Moim zdaniem lepiej celować w coś, co ułatwia całą rutynę po basenie, a nie samo pływanie. Wiesz, czy ona bardziej chodzi tam rekreacyjnie, czy zaczęła już pływać konkretne dystanse?