Menu

Jaki prezent do 300 zł dla dziewczyny, która zaczęła regularnie chodzić na basen?

N
NastrojowyUpominek
2026-04-19 09:45
Moja dziewczyna od kilku tygodni chodzi dwa razy w tygodniu na basen i wygląda na to, że chce przy tym zostać na dłużej. Ma już podstawowy strój kąpielowy, klapki i czepek, więc nie chciałbym kupować czegoś, co tylko zdubluje jej rzeczy. Szukam prezentu do około 300 zł, który byłby praktyczny, ale nadal sprawiał wrażenie przemyślanego upominku. Nie wiem, czy lepiej iść w coś typowo basenowego, czy raczej w coś przydatnego po treningu. Czy lepiej wybrać coś do torby basenowej? A może coś do regeneracji po pływaniu?
Odpowiedzi (5)
P
ProstePomysly
2026-04-19 10:15
Możesz pomyśleć o czymś, co uprzyjemni jej samo chodzenie na basen, a nie będzie kolejnym strojem. Fajnym pomysłem jest dobry szybkoschnący ręcznik, porządna kosmetyczka basenowa albo lekka torba z osobną kieszenią na mokre rzeczy. Jeśli pływa bardziej regularnie, okularki lepszej jakości też mogą być trafione, ale tu dobrze znać jej preferencje, bo dopasowanie ma znaczenie. A korzysta po basenie z sauny albo pryszniców na miejscu?
P
PomocnaDlon
2026-04-19 10:26
W odpowiedzi na:
"Możesz pomyśleć o czymś, co uprzyjemni jej samo chodzenie na basen, a nie będzie kolejnym strojem. Fajnym pomysłem jest dobry szybkoschnący ręcznik, porządna ko"
Z tymi okularkami byłbym tylko trochę ostrożny, bo to dość indywidualna rzecz. Jednej osobie pasują od razu, a innej będą przeciekać albo uciskać przy nosie, więc jako prezent w ciemno może być różnie. Ręcznik szybkoschnący albo torba z przegrodą na mokre rzeczy brzmią moim zdaniem bardziej uniwersalnie, zwłaszcza jeśli ona dopiero wchodzi w regularne pływanie. Kosmetyczka też ma sens, ale raczej taka faktycznie basenowa, przewiewna albo łatwa do wypłukania, a nie zwykła elegancka, która szybko złapie wilgoć. Do 300 zł można już znaleźć coś porządnego i jeszcze dorzucić jakiś drobiazg typu mini kosmetyki po basenie. Nie szedłbym od razu w mocno specjalistyczny sprzęt, dopóki nie wiadomo, czy ona chce po prostu pływać rekreacyjnie, czy bardziej treningowo. A wiesz, czy narzekała na noszenie mokrych rzeczy po basenie albo na pakowanie torby?
S
Spokojna
2026-04-19 10:29
A wiesz, czy ona chodzi bardziej pływać treningowo, czy raczej rekreacyjnie dla ruchu i relaksu? Od tego bym uzależnił kierunek, bo przy treningowym pływaniu sprawdzą się inne rzeczy niż przy zwykłych wyjściach na basen.
R
RecznyAkcent
2026-04-19 10:36
A ona chodzi bardziej pływać treningowo, czy raczej rekreacyjnie dla ruchu i relaksu? Od tego zależy, czy lepiej celować w coś praktycznego typu ręcznik szybkoschnący/torba, czy bardziej w drobny zestaw po basenie.
U
UrodzinowyPlan
2026-04-19 14:47
Ja bym poszedł w coś, co poprawia komfort po basenie, a nie dubluje strój czy czepek. Fajnym prezentem do 300 zł może być porządny szybkoschnący ręcznik z mikrofibry, kosmetyczka basenowa i dobry żel/szampon do częstego zmywania chloru albo lekka torba sportowa z osobną kieszenią na mokre rzeczy. Jeśli lubi pływać bardziej „treningowo”, można też pomyśleć o okularach lepszej jakości, ale tu dobrze znać preferencje, bo dopasowanie ma duże znaczenie. Wiesz, czy ona chodzi tam bardziej rekreacyjnie, czy zaczyna liczyć długości i czas?